tiistai 2. helmikuuta 2010

Viime viikon treenit

Viime viikolla ohjelmassa oli agilityä niin Umbralle kuin Keksillekin ja uintia Keksille. Keskiviikkona oltiin Umbran kanssa treenaamassa agilityä. Siellä meillä oli ohjelmassa cirquit tyyppistä treeniä, aiheina oli rengas radalla, vinot kulmat kontaktiesteille, kepeiltä poisvienti, putkelle vientiä ulkopuolelta ja keinulta irtoamista. (Ohjaajalle.) Kaikki treenit sujui oikein mainiosti, erityisesti vinot viennit kontaktiesteille toimi ja muutenkin kontaktit sujuu paremmin kuin hyvin tällä hetkellä. Kepeillä harjoittelin valssia keppejen loppuun sekä pari kertaa sylkkäriä. Keinulla vahvistettiin estettä sinällään, hienosti Umbra tekee senkin, mutta hiukan liikaa hidastelee alastulolla. Tähän vauhtia palkkauksella. Rengas osana rataa saatiin myös alun vaikeuksien jälkeen sujumaan, Umbra tuntui tajuavan sitä, että sekin voi olla osa rataa.

Perjantaina Keksi kävi uimassa ja ensimmäistä kertaa ilman uimaopea. Keksi ui hyvin, reippaasti ja tasapainoisesti hihnan avustamana, ilman sitä se heitti pienen lenkin ja kääntyi takaisin lähtörampille. Eli jatketaan harjoituksia hihnan avulla. Ostin uimalalta koirille rustoja ja poronjauhelihaa.

Sunnuntaina Keksi pääsi pitkästä aikaa treenaamaan ja se oli siitä tosi iloinen. Meillä oli myös Tosca mukana maskotin ominaisuudessa, mummokin pääsi mukaan aisimaan treenitunnelmia ja miun yllätykseksi se käyttäytyi siellä melkoisen hienosti. Meillä oli ratatreeniä ja se sujui hienosti, muurille oli 90 asteen käännös kovassa vauhdissa suoralta, siinä Keksi rymisytteli palikoita, mutta oikea aikaisella vekillä tätä saatiin pois. Lisäksi sain ohjeeksi muuttaa ohjaustani niin, että vein A:lle koiran toiselta puolelta kuin aluksi olin ajatellut. Tämä tuntui hyvältä. Muuten meillä ei ollutkaan ongelmia, mentiin matalilla minihypyillä, koska Keksi palailee pikkuhiljaa hommiin tauolta.

Katsotaan nyt miten Keksi taas alkaa liikkumaan, en ota mitään paineita, mahdollisesti miun ja Keksin kisat on jo nyt kisattu ja jatketaan agin treenaamista omaksi iloksi. Keksin kanssa on vaan niin hauskaa ja helppoa tuo treenaaminen, kun se on niin taitava! :) Kyllähän senkin kanssa siinä oli omat juttunsa kun se oli nuorempi, joten pitää vaan uskoa Umbraan ja jatkaa töitä. Ehkä se sama vaivattomuus, mikä on Keksin kanssa tehdessä, tulee ajan ja yhteistyön kehittyessä myös miun ja Umbran tekemiseen. Umbra on kyllä toisaalta tietyissä jutuissa Keksiä edellä/parempi; Keksille ei ikinä ole oikein opetettu kontakteja tarkasti ja ohjauskuviotkin sille opetettiin vähemmän järjestelmällisesti. Tää on sen oman oppimisen tulosta, aikoinaan Keksin kanssa aloittaessa tämä agilityn "teoria" oli itselle hepreaa. On se sitä vieläkin ajoittain, mutta pieniä valaistumisia on tapahtunut. :)

Ei kommentteja: