sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannuksen viettoa

Olimme juhannuksen ihan kotona. Koirien osalta se tarkoitti pitkiä lenkkejä, treffejä, omaa osaansa grilliherkuista ja Umbralle agilitytreenejä. Tehtiinpä me Umbralle yhden lenkin yhteydessä muutama hakukin J:n toimiessa maalimiehenä. Ja lujaa lähti Umbra! :) Ja mitä grillaukseen tulee, meillä koirille grillataan aina omat jutut, tällä kertaa jauhelihapihvi ilman mausteita ja toisena päivänä makkaraa. Koirat osaavat odottaa nykyään jo omaa osaansa ja vahtivat herkeämättä grilliä. :)

Umbra pääsi lauantaina Haltialaan treffaamaan Kurua ja hyvin tyypit tuli toimeen, tosin kuuma ilma rajoitti rajummat leikit varjoisaan rantapoukamaan. Ihmiset kuitenkin pölisivät koiristaan ja mukana oli kamerakin, ehkä jossain vaiheessa näen kuvasaldoa. Umbran söpöyttä ja suloisuutta kehuttiin niin, että Umbran korvat varmaan punastuivat karvojen alla. Toisaalta Umbra näytti myös "hienoja" taitojaan pöhisemällä ja mörräämällä rullahiihtelijöille, mitä nekin oikein kuvittelevat olevansa, kun kesällä hiihtävät? Kivaa oli, kiitos seurasta koko porukalle!

Eilen me käytiin vielä uudehkolla lenkillä. Ihan meidän lähellä menee reitti, jota kävellessä tuntuu, kun olisi maaseudulla. Ehkäpä se sellaista monen mielestä onkin, ainakin tuo osa Vantaasta. Reitti kulki kesäisen niityn halki ja puusillalta kurkittiin toiset rohkeammin ja toiset (Keksi) pelokkaammin alla virtaavaan puroseen. Koirat vaikuttivat muutenkin iloisilta uudesta lenkkipaikasta ja sen myötä uusista tuulista ja hajuista.

Illalla oli vielä Umbran treenit ja kyllä, nyt alkaa taas sujua. Vaikka unohdin kylmäloimen, saatiin tehtyä oikein hyvät treenit. Ohjattuna treeninä oli 12-13 esteen pätkä, jolla oli hyppyjä ja putkia sekä keinu. Treenissä oli tarkoitus treenata haltuunottoa sekä miettiä omaa ohjausta ja siinä oli ainakin meille paljon paikkoja valsseille ja yksi persjätöllekin. Ekalla kierroksella Umbra pääsi tekemään keinun lentona, mutta putosi jaloilleen, minkä jälkeen meni keinun ihan ok. Tyhmä minä, kun en ensin ottanut sitä pelkästään, mutta jatkossa keinun ollessa radalla muistan ehkä muistuttaa sen koiralle mieleen. Muuten Umbra teki oikein näppärästi töitä ja omistajansa myös. Miun pitää vaan entistä enemmän miettiä ja keskittyä ohjauksen ajoitukseen, niin valssien kuin haltuunottojenkin osalta.

Ehkäpä miä pikkuhiljaa alan oppia Umbran ohjaamista. Toisessa harjoituksessa, jossa tällä kertaa oli apuohjaaja, oli teemana kepit ja keppikulmat. Umbra jaksoi olla kiinnostunut leluista koko treenien läpi, joten kepitkään ei tuottanut ongelmia. Treenattiin keppejä, sisäänmenoa ja sisäänmenoa kuudella kepillä. Umbra tykkää kepeistä ja ne ovat oikein hyvässä mallissa. Ohjeeksi saatiin treenata keppejä kuudella kepillä, että pääsen tekemään puolet enemmän toistoja ja palkkaamaan useammin.

Ei kommentteja: