sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kitka osaa!

Jos viikko sitten olleiden treeneijen otsikko oli:" Kitka haukkuu", niin nyt sen täytyy olla:" Kitka osaa ". Me ollaan viikon ajan nyt treenattu erityisesti ohituksia ja harrastettu Kitkan lenkittämistä yksinään päivittäin ja tulokset näkyi jo tän päiväisissä treeneissä. Toki siinä saattoi auttaa sekin, että käytettiin Kitka ennen treenejä metsässä juoksemassa Umbran kanssa, kun aikaisemmin Kitka on ennen treenejä käynyt yksinään lenkillä.

Kitka haukkui vähän treenien aluksi, mutta rauhoittui melko nopeasti, eikä sitä tarvinnut ollenkaan niin paljon palkata ja aktivoida, vaan se pystyi jo tarkkailemaan muita koiria ihan hiljaa, vaikka toiset koirat haukkuivatkin. Toisen koiran omistajatkin huomasivat eron, yksi sanoi, että:" Teillä on opittu rauhoittumaan." Miä oon niin ylpeä pikku-K:sta!

Ihan treenien aluksi vetäjä katsoi kaikkien luoksepäästävyyden (ei liikkeenomaisesti) ja Kitkan kanssa se sujui hyvin, sehän rrrrrrrrrrrakastaa ihmisiä. Treenit jatkuivat sillä, että kotiläksynä olleet kontaktitreenit sekä istuminen ja maahanmeno katsottiin. Uutena asiana me harjoiteltiin perusasentoa ja luoksetuloa perusasentoon. Miä oon tehnyt Kitkan kanssa jo jonkin verran perusasentotreeniä, joten ne meni hyvin, kun Kitka vaan muisti, mistä on kyse. Siitä olin yllättynyt, että luoksetulostakin sain aika hyvin se kääntymään perusasentoon, vaikka tietenkin apujen kanssa. Kitkan luoksetulot on ihanan vauhdikkaita ja iloisia. Lopuksi me vielä otettiin sitä ringissä kävelyä niin, että kun kontaktikävely (ei seuraten) sujui, hihna tiputetiin maahan ja koiran tuli kävellä ohjaajan mukana. Tämäkin harjoitus sujui tosi hienosti, pari kertaa Kitka kävi nuuskuttelemassa varmaan jotain maahan pudonneiden namejen jämiä, mutta tuli sieltä kutsusta pois eikä missään vaiheessa ollut menossa muiden koirien luokse.

Tosi hyvä mieli jäi näistä treeneistä, oon huipputyytyväinen. Kotiläksynä on perusasento eli sitä pitää nyt treenata viikon ajan ja jatkaa noita ohitustreenejä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava lukea Kitkan kuulumisia :) Lappalaisten kanssa on toisaan saanu tottua tuohon "keskustelevaan" tyyliin koirakoulussa... Hymy uikuttaa parhaillaan ikkunassa ulkona olevalle "Arskalle" (harmaa norjan hk.). Muutenki haukkuherkkyys ei ole ainakaan vähentynyt. Dollari on tietty samanlainen tuppisuu kuin ennenkin - haukahtaa kerran/2vko. Oon Hymyn kaa alotellu naksutushommia ja nyt se hokas homman heti. Paljon terveisiä karvakuonoille ja treeni-intoa emännälle! Kati

Katja kirjoitti...

Haukkuherkkyys ei niinkään haittaa,tai siihen oon jo oleentunut, mutta jatkuvan haukkumisen poisjääminen olisi ennemmän kuin toivottavaa. :)

Naksuttelu on kivaa ja sopii hyvin lappalaisille.

Kiitos terveisistä, sanotaan eteenpäin. :)