tiistai 18. lokakuuta 2011

Aktiivista menoa

Me ollaan nyt muutamana päivänä oltu koirien kanssa tosi aktiivisia. Lauantaina me käytiin treenaamassa hakua. Umbran kanssa tehtiin niin, että ensin yksi maalimies haukutti sitä, minkä jälkeen otettiin kolme aika pitkää pistoa. Umbra löysi kaikki kolme maalimiestä hienosti ja kahta viimeistä uskalsi haukkuakkin melko hyvin. Umbran kanssa voi siis alkaa tekemään näistä haastavampiakin harjoituksia ja haukutusta jatkaa samalla tavalla.

Kitka teki makkararinkiä sellaisella hiekkakuopalla niin, että hiekka vaan pöllysi. Se yritti aluksi hyppiä kaikkien päälle, mutta kun se rauhottui ja tajusi, että namit saa kauempaa, se hiljensi vähän tahtia. Kitkalla oli ihan sikasiistiä, se uikutti, vikisi ja haukkui koko ajan. Haukkuilmaisu on sille varmaan helppo opettaa, kun sille tulee vähän malttia ja se pääsee käymään useammin treeneissä.

Sunnuntaina meillä oli Kitkan kanssa viimeinen pentutoko. Treenit meni kivasti, tosin viimeisen kerran kunniaksi Kitka pääsi karkaamaan kavereiden luokse. Vapautin sen nimittäin paikallaolosta niin, että hihna oli vielä maassa ja se kimposi kavereiden luokse. Onneksi meni vaan ystävällisesti moikkaamaan eikä ne muut koirat ollut enää käskynalla. Muuten treenit meni hyvin, vaikka Kitkalla olikin PALJON virtaa.

Pentutokon jälkeen me käytiin vielä yhdistyksen järjestämässä match show:ssa ihan vaan harjoituksen vuoksi. Kitka haukkui ensin ihan ihmeissään, mutta loppua kohti se rauhottui. Kitka sai parikehästä punaisen nauhan, vaikka kulki nenä maassa haistellen maahanpudonneita nameja ja muiden koirien jälkiä. Se antoi kyllä hienosti tuomarin kopeloida itseään ja katsoa hampaat. Yhteiskehässä se roikkui mukana jonkin aikaa, kunnes meitä kiitettiin osallistumisesta. Pääasia oli kuitenkin se, että käytiin vähän ihmettelemässä monenrotuisia kavereita ja tuollaista härdelliä, koska tuolla oli tosi paljon koiria, pentujakin 70 kpl.

Eilen, maanantaina me käytiin sitten uittamassa koiria täällä Hyvinkäällä. Kitkalle uimareissu oli ensimmäinen, mutta se sujui tosi hyvin. Uimaopettaja auttoi Kitkan altaaseen ja siellä se polskutteli reippaasti menemään. Se ui ilman liivejäkin jo ja teki kaarroksia uidessaan. Uimaopettaja kehui Kitkan tekniikkaa hyväksi ja Kitkaa reippaaksi. Kitka kun jokaisen altaanvälin uituaan moikkasi meitä reippaasti ja söi palkkansa. Muutaman viikon päästä sitten taas uudestaan. :)

Ei kommentteja: