tiistai 24. helmikuuta 2009

22.3. agitreenit

Sunnuntain treeneissä oli mukana molemmat koirat. Ohjelmassa oli keppejä ja keppikulmia, ohjaustreeniä ja kontaktitreeniä, erityisesti kontaktille menokulmia.

Umbran kanssa kepit meni hiukan avitettuna hyvin ja vauhdilla, parit stiplut mahtui mukaan, mutta pääasiassa hienoa työskentelyä molemmin puolin. Lelulla sai näihin vauhtia namia enemmän, sitä kannattaa siis käyttää. Keppikulmia ei juuri treenattu, pääasia, että saatiin muuten hyviä toistoja. Ohjaustreenissä me tehtiin helppoja ohjauskuvioita, ihan vaan suoraa ohjausta, valsseja ja takaaleikkauksia. Ne sujui oikein hyvin, vaikeaksi kohdaksi osoittautui taas yksi kulma, jossa miun vauhti hiljeni, sitä sitten hinkattiin vähän, että saatiin menemään. Kontatitreenissä idea oli se, että puomin ylösmenon molemmin puolin oli laitettu aidan siivekkeet ja koiraa ohjattiin koko ajan vinommasta, lopulta siis puomin vierestä puomille. Umbran kanssa totuttauduttiin vasta siivekkeiden vieressäoloon eli kulmien treenaukseen asti ei vielä päästy, mutta muuten kontaktit menikin sitten eri hyvin. Umbra otti ylösmenokontaktin, katsoi minuun, kiipesi käskystä ja oli saanut hiukan vauhtiakin puomille ja otti vielä alastulonkin hienosti. Umbra-Bra! :)

Keksin kanssa kaikki treenit meni hyvin, mitä sitä turhaan kursastelemaan. :) Kepeille se menee jo vaikka miten vaikeista kulmista, jotain ihan älyttömimpiä kokeiluja sekään ei tajunnut, mutta tosi hyvin silti. Puomille Keksi meni tosi hyvin hakemaan oikean menokulman, jopa yli puomin puolesta välistä lähetettynä se irtosi tekemään sen. :) Miun pikku-liero on oppinut irtoamaan. :) Ohajustreenissä tehtiin sylkkäriä ja persjättöä, nekin tuntui toimivan ja koira liikkui hyvin. Muutaman kerran hätiköity ohjaus sai pakan sekaisin ja Keksi teki jotain muuta, kuin mitä olin tarkoittanut, mutta on se vaan näppärä koira. :)

Ei kommentteja: