lauantai 9. toukokuuta 2009

9.5 Keksin ensimmäinen tokokoe

Tänään oli Keksin (ja minun) elämän ensimmäinen tokokoe, tuomarina oli Riitta Räsänen. Miua jännitti ihan kauheasti, eikä jännitys hälvennyt kehässä, kuten agilityradalla tuppaa käymään. Tulokset eivät päätä huimanneet, emme saaneet siis tulosta. Tässä meidän rivi:

1. Luoksepäästävyys 9
2. Paikalla makaaminen 0
3. Seuraaminen kytkettynä 7
4. Seuraaminen taluttimetta 7
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
6. Luoksetulo 9,5
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
8. Estehyppy 7
9. Kokonaisvaikutus 6

Miulle jäi ihan positiivinen olo, vaikka mokia kävi. Luoksepäästävyydessä Keksi urisi, ei pahalla, mutta kun satoi, se meni hiukan kierroksille. Paikallamakaamisessa on ollut muutenkin talven jälkeen ongelmia, mutta Keksi on lähinnä noussut siinä istumaan. Ikinä se ei ole siitä lähtenyt kalppimaan miun luokse. Nyt sen vierestä lähti mäyräkoira, minkä jälkeen Keksi pysyi paikallaan noin puolisen minuuttia, kunnes se hipsi miun luokse. Paikallaolotreeniä siis paljon. Seuraamiset oli ihan ok, meidän tasoa, ehkä vähän tavallista löysemmin Keksi seurasi ja pysähtyi, muttei paljon. Näihin tarvitaan siis myös treeniä. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä kaatui siihen, että Keksi kävi istumaan ja miä en tajunnut käyttää uutta käskyä, tuloksena siis nolla. Luoksetulo olikin sitten päivän positiivinen yllätys, kaiken muun mentyä hiukan tai tosi huonosti olin sika tyytyväinen, kun Keksi teki iloisen, vauhdikkaan ja melko tarkan luoksetulon. JES! Seisominen seuraamisen yhteydessä on sujunut nyt keväällä ihan ok, mutta työtapaturma tuli ja Keksi unohti sen, ehkä miun jännitys tai muuten ohjaus oli syynä. Estehypyllä Keksi teki sen, mitä sillä on tapana, yritti kiertää hypyn. Noh, tätä ollaan treenattu talven jälkeen vain kerran ja Keksille on agikoirana luontevampaa hypyn jälkeen palata tiukasti miun luokse. Suo siellä, vetelä täällä. Kokonaisvaikutus oli miusta myös ansaittu.

Nyt sitten tiedetään, mikä kaikki vaatii työtä, erityisesti liikkeestä pysähtymiset ja paikallaolo ja kaikessa muussakin on hiottavaa. Kaikkiaan miä oon tyytyväinen, kynnys on ylitetty ja ekassa tokokokeessa käyty. Seuraavaan mennään, kun ollaan taas jonkin verran treenattu. Sääolosuhteet oli myös tosi haastavat, koko meidän kokeen ajan satoi enemmän tai vähemmän, mikä varmaan osittain vaikutti nimenomaan maahanmenoon ja siellä pysymiseen.

Ei kommentteja: