tiistai 21. lokakuuta 2008

19.10. Valsseja ja haltuunottoa.

Sunnuntai iltana treenattiin Keksin kanssa agilityä. Ohjelmassa oli valssitreeniä ohjattuna sekä itsenäisenä treeninä haltuunottoa ja yksittäisistä esteistä kepit ja A.

Itsenäisessä treenissä miä otin extra harjoitteeksi sylkkärin. Ensin Keksi ei tajunnut miun huitomista (tein sen kohdassa, jossa koiran piti hypätä kaksi vierekkäin olevaa aitaa ja sen jälkeen niistä ensimmäinen uudestaan ja jatkaa putkelle.), tosin se oli myös epäloogista. Muutaman toiston jälkeen Keksi hoksasi jutun ja/tai oppi radan - pääasia, että se tottui nyt kääntymään miun edessä. Muuten tämä harjoitus sujui suuremmitta mutkitta, yhteä putkista Keksi ihmetteli, mutta treenikaverin koirakin oli sitä kummeksunut jostain syystä, liekkö joku lirauttanut sinne. Tärkein oppi tässä oli tuo sylkkäri ja se, että pitää myös kuivaharjoitella sitä tai tehdä flat workinä.

Ohjatussa treenissä meinasi tulla kiire - välit olivat lyhyet (tosin sääntöjen mukaiset), joten sai kipitää ihan kunnolla, että ehti valssaamaan. Harjoituksessa oli kuusi aitaa (kaksi jonoa, kolme riviä), johon tehtiin lähes jokaisen aidan jälkeen valssi, poikkeuksena vain loppu. Valsseja tuli yhteensä viisi. Tässä ei ollut ongelmia, Keksi meni hyvin silloin kun miä olin tarpeeksi nopea ja pysyin alta pois.

A:lla miä otin ihan perushinkkausta targetilla, mutta kepeillä kokeilin montaa juttua. Treenattiin kepeillä vauhtia, sisäänmenokulmia sekä valssia ja persjättöä keppejen loppuun. Oppeja: Keksi menee kepit nopeempaan, kun miä kannustan sitä. Sisäänmenokulmia se haltsaa jo tosi hienosti, keppejen vasemmalta puolelta sen voi lähettää niille jo 180 asteen kulmassa, tosin voimakkaita apuja se tarttee, mutta silti hienoa! Keksi myös pysyy kepeillä jo paremmin miun mennessä edelle ja tehdessä noita valsseja tai persjättöjä, mikä on myös kehitystä.

Ei kommentteja: