tiistai 31. maaliskuuta 2009

Tokoa tehona

Seuraava reilu kuukausi miun täytyy treenata tokoa tehona, koska Keksi on ilmoitettu 9.5. meidän yhdistyksen viralliseen tokokokeeseen. Viime kevät-kesä-syksy treenattiin tiiviisti, nyt asiat pitää muistuttaa mieleen ja hioa.

Tänään treenattiin paikallaoloa, liikkeestä seisomista ja luoksetuloa. Kaikki näistä ovat olleet nyt talven jälkeen haastavia. Liikkeestä seisomista muistutin mieleen ihan vapaasti ensin, ei liikkeenomaisesti. Liikkeenomaisissa suorituksissa Keksi valui miun perässä muutaman askeleen, viimeisimmissä toistoissa vähemmän. Tätä pitää treenata usein. Luoksetuloissa se tuppasi ennakoimaan, vieraissa paikoissa ja pidemmällä matkalla sillä on usein enemmän ongelmia tajuta, että saa tulla kutsuttaessa. Vauhtia oli kyllä, joten nyt vaan pitää treenata tätä eri paikoissa, aluksi lyhyemmillä väleillä ja sitten pidemmillä. Paikallaoloa otin n. kaksiminuuttisena, Keksi nousi istumaan ekalla yrityksellä ja toisella pysyi. Hitsi, näissäkin nyt vaan lyhyempiä toistoja ja toivotaan,että sää ehtii lämmetä, että Keksin on mukava makoilla.

Umbran kanssa otettiin myös vähän tokoa. Otin sen kanssa myös seisomista, ihan perusjuttuna, ei liikkeenomaisesti ja pikkuhiljaa se alkoi tajuta, mitä tarkoitan, eikä tarjonnut maahanmenoa tai istumista. Tätä pitää treenata paljon. Otettiin myös kapula esiin ja leikittiin vähän sillä. Tästä jatketaan, nyt tosiaan varmaan aikas tiiviisti seuraava kuukausi myös Umbran kanssa, Keksin siivellä.

Ei kommentteja: