maanantai 20. huhtikuuta 2009

Agilityä koko päivä

Eilen miä olin Hyvinkään koiraurheilukeskuksessa Niina-Liina Linnan agilitykurssilla. Miun oma ryhmä kesti kaksi tuntia, mutta menin sinne aikaisemmin jo kuuntelemaan edellistä ryhmää, joka oli mölliryhmä. Sain sieltä paljon hyviä vinkkejä sekä Umbran treenaamiseen sekä alkeisryhmää varten, niin kepeille, kontakteille kuin ohjaukseenkin.

Omassa ryhmässä me tehtiin samaa rataa kokonaisena, mitä möllit teki pätkissä, ja rata oli pidempi, 28 estettä. Treeni oli haastava, koska lähes jokainen vienti oli todella tärkeä. Miä jännitin aluksi, joten sain ottaa ihan alun useasti, ennen kuin se alkoi toimimaan. Sen jälkeen otettiin rataa ja aina kun tuli virhe, otettiin muutama este takaisin päin. Miä sain ohjeita niin takaakiertoon, poispäinkääntöön, putken pimeiden päiden tekemiseen, kepeille ja ihan yleisesti ohjaukseen, kirjoitin ne kyllä ylös, mutta niiden kirjaaminen tänne ei ole tärkeätä. (Katso muistikirja!) Keksi työskenteli tosi hyvin, jaksoi hyvin hypätä ja hinkata samoja kohtia uudestaan ja uudestaan. Miä tosin sain palautetta, että jakelin palkkoja liiankin hövelisti, joten tähän miun pitää kiinnittää huomiota. :) Keksi sai kehuja siitä, että lukee hyvin rataa, miä sapiskaa siitä, että ohjauksen pitäisi tulla aiemmin kertomaan asioita koiralle, etten jää auttamattomasti jälkeen. Tähän siis erityishuomiota.

Oman ryhmän jälkeen me lähdettiin kotiin, missä ehdin syömään kun omat treenit kutsuivat. Sinne otin mukaan vain Umbran, koska Keksi oli jo treenannut oman osansa. Omissa treeneissä meillä oli agilityä circuit trainingina, eli siellä oli kuusi pistettä ja jakaannuttiin pareittain pisteille tekemään harjoituksia, joita oli: irtoaminen, kepit ja vauhti, puomi ja putkiansa, takaakierto, A:n kontaktit ja rengas ja sille irtoaminen.

Me aloitettiin treenaaminen takaakierrolla, missä otin Umbralle sitä ensin medikorkeudella ja sitten matalilla makseilla (55 cm.) Takaakierrot sujuivat hyvin ja Umbra ihan nuolee aidansiivekkeitä näissä.

A:ta miä otin kosketusalustoilla ja annoin Umbran hakea itse alastulokohtaa, se toimi hyvin. Parina ollut treenikaveri sanoi, että alastulokontaktilla olevaa kosketusalustaa kannattaisi ehkä nostaa kontaktille, ettei Umbra ala myyrästyshypyillään hyppimään siitä ylitse. Tämä on ihan totta ja tätä treenataan nyt sitten jatkossa näin.

Renkaalla Umbra meni ensin renkaan välistä, kun kiirehti palkkaamassa olleen treenikaverin luokse, mutta otettiin sitten ensin rengasta pelkästään jonka jälkeen liitin siihen aidan ja hyvin meni. Irtoamistreenissä parhaassa suorituksessa Umbra irtosi putkelle edelliseltä esteeltä, joten aika hyvin.

Puomi-putkiansalla se oli jo ehkä hiukan väsynyt ja puomin tuore maali ihmetytti, joten otin puomin vain kahdesti, kontaktit Umbra otti hyvin. Pitää alkaa ilman putkeakin irtoamaan sivusuunnassa ja katsoa, miten kontaktit silloin sujuu. Keppejä otin myöskin vain muutaman kerran, ettei Umbra yhdistä matalaa vireystasoa niihin. Reippaasti ne silti sujuivat, mutta vireimmillään Umbra tekee ne puolet nopeammin.

Treenien lopuksi otettiin vielä ihan yksinkertaista radanpätkää jossa oli aita, muuri, putki, kepit, aita (muilla oli tässä monimutkaisempi ohjauskuvio kahdella aidalla), putki, aita, A ja rengas. Miä jätin siis suosiolla tuon aitaohjauskuvion pois ja renkaan, koska se oli haastava. A: kontaktit otin ilman kosketusalustoja, mutta käskyllä KOSKE. Ja mikä parasta, koko rata sujui hyvin, iloisesti ja vauhdikkaasti, vain kepeille viennissä vauhti tökkäsi vähän, koska Umbra tuli putkesta kuin raketti ja ei osaa vielä hakea keppejä. Kontaktit se otti ihan niinkuin on opetettu, koski ja katsoi. Miä oon ihan sika-ylpeä siitä hippulaisesta. :) Jei!

Ei kommentteja: