keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Keksin toinen tokokoe

Eilen illalla me oltiin toista kertaa tokokokeessa. Tällä kertaa ei satanut kun saavista kaatamalla, vaan oli helteistä. Onneksi alokasluokka oli viimeisenä ja kenttä muutenkin puiden varjossa. Ylituomarina kokeessa toimi Carina Savander-Ranne ja liikkeenohjaajana Ari Koskela.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9.5
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Luoksetulo 5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7.5
Estehyppy 7.5
Kokonaisvaikutus 8

yhteispisteet 153,5, joka oikeuttaa kakkostulokseen ja jolla sijoituttiin ensimmäisiksi.

Sitten selitykset: Luoksepäästävyydessä ei ollut mitään kummallista, Keksi meni vastaan, mutta ei hyppinyt. Paikallamakuu jännitti miua taas niin, että puntti tutisi. Mitä tekee Keksi? Ihan niinkuin pitääkin, makaa koko ajan paikallaan, hiukan vain haki takaosalla parempaa asentoa. Paikallamakuusta miä oon ihan sika-ylpeä, kun Keksillä on tapana nousta siinä istumaan. Seuraamiset meni ok, sain palautetta, että taluttimen pitää olla löysempi, vaikka miä yritin laittaa sen tarpeeksi löysälle. Maahanmenossa seuraamisen yhteydessä pisteitä tiputti miun kaksoiskäsky: " MAA-HAN". Pitää jättää siitä se toinen tavu pois tai sanoa se reippaammin yhteen. Luoksetulossa Keksi karkasi miun luokse, mutta teki sen täysin oikein, vauhdilla, iloisesti ja oikeaan paikkaan. Tää on se paikka spekuloinnille, jos Keksi olisi tehnyt kuten viimeksi, oltaisiin saatu se eka ykköstulos. Noh, ei kaikki voi mennä putkeen, näissä kokeissa meni kuitenkin monta asiaa. Seisomisessa seuraamisen yhteydessä, en ole varma, mistä miinukset, mutta miä jätin eka koiran istumaan, joten sekin voi vaikuttaa. Hain se sitten liikeeseen mukaan, pisteiden tippuminen voi toki liittyä ylimääräisiin askeliin tai taas kaksoiskäskyyn: SEI-SO. Tätä myös tiivimmäksi. Estehyppy meni ok, perusasento hypyn jälkeen varmaan laski pisteitä. Kokonaisvaikutuksesta tuomari sanoi kilpailukirjaa ojentaessaan, jotain että iloista yhteistyötä. :) Miä oon tosi tyytyväinen ja ylpeä tuosta koirasta.

2 kommenttia:

sosuka kirjoitti...

Onneksi olkoon! :D Hienosti olette suoriutuneet, ykköstulokseen teillä on ihan realistiset tjäänssit. Rapsutuksia tokottaja lierolle.

Katja kirjoitti...

Juu, toinen paikka jossitteluille onkin sitten hihnan tässä päässä, kuka käskee venyttämään käskyjä niin, että tulee tuplakäskyt... :)

Sen verran tokokärpänen puraisi, että tarkoitus on alkaa tosiaan hinkkaamaan Umbralle valmiiksi noita alokasluokan liikkeitä, että se pääsisi tekemään tokokoe debyyttinsä hiukan nuorempana kuin Keksi. :)