torstai 29. lokakuuta 2009

Umbralle takaaleikkauksia

Eilen oli taas Umbran vuoro treenata agia. Ohjelmassa oli takaaleikkaustreeni ohjattuna ja itsenäisinä sivusuuntaista irtoamista renkaalle, putken pimeiden päiden hakemista ja keppitreeni, jossa persjättöjä ja keppikulmia.

Ohjattuun treeniin pääsyä odotellessa otettiin A:ta, joka oli sellainen huopapintainen. Umbra teki tosi hienosti two on-two offit siihen, ilmeisesti se on mukava ja helppo pinta koirille pysähtyä. Muillakin on mennyt kontaktit eteenpäin näiden huopapäällysteisten kontaktiesteiden avulla.

Ohjattu treeni meni tosi hienosti. Se koostui kaikkiaan 15 esteestä, joista me jätetiin väliin keinu ja kepit radalla. Näin harjoitus jakaantui kolmeen osaan, joista ensimmäinen oli 4 estettä ja siinä kaksi takaaleikkausta, toinen kolme ja siihen kolme takaaleikkausta ja kolmas 6 ja siihen kolme takaaleikkausta. Jokaista pätkää otettiin pari kertaa ja mentiin eteenpäin. Umbralla oli intoa, mutta se malttoi kuunnella haltuunottoja. Päivän onnistuminen koettiin sellaisessa hankalassa kohdassa, jossa tehtiin takaaleikkaus muurilla ja jatkettiin toiseen suuntaan. Umbra ei tehnyt siihen mitään ylimääräisiä pyörähdyksiä, vaan hienon linjan seuraavalle esteelle. Kyllähän tuo muutaman kerran irtoili sellaisillekin esteille, mille ei olisi pitänyt mennä, mutta sekin on tavallaan hyvä - koiralla on selkeästi nyt moottoria ja motivaatiota. Kaikki nämä pätkät saatiin sujumaan hyvin ja innolla.

Itsenäisistä treeneistä hankalin oli sivusuunnassa irtoaminen renkaalle. Siinä oli aidat ohjaajan ja koiran välissä. Umbra otti renkaan hienosti, kun olin lähellä sitä, samalla puolella aitoja, mutta aitojen toiselta puolelta ohjaus renkaalle onnistui muutaman kerran ja siinäkin ne aidat olivat aika lähellä. Rengas treeniä vaan paljon, tämä olisi varmasti onnistunut paremmin perus hypyllä.

Putken pimeän pään treeni oli Umbrasta hauska ja tosi hienosti se sujahti putkeen vaikeemmistakin kulmista. Kepeille otettiin vaan sisäänmenoja avustajan kanssa. Hienosti Umbra otti ensimmäisen välin, toisen välin hakeminen avustajan kanssa ei toiminut vielä, katsotaan sitä ensi kerralla. Kaikkiaan hyvät treenit. :)

2 kommenttia:

Rohto ja Ravja kirjoitti...

No jopa on ollu pöllö ulkoilu teillä! Onneksi viirupöllö pääasiallista saalista ovat myyrät ym. sen kokoluokan pikkuotukset.

Teillon ollunna kivat agireenit Umbran kans, taas tulee vahvistusta kutkutukselle lähteä Rohtoan kans pentuagiin kuluvan talven aikana :)

Niin, ja kiva että Umbra pääsee luonnetestiin! Hirmuisesti tsemppiä ja tutkimusmatkailijamentaliteettia lauantaille, sekä emännälle lehmän hermoja sinne katsomon puolelle ;)

Katja kirjoitti...

Kyllä miäkin ihmettelisin, jos tuollainen pöllö hyökkäsi, mutta kummallinen juttu silti.

Agitreeneissä on tosiaan ollut nyt kivaa ja hauska on katsella, miten tuo lörpätinkin on samaa mieltä.

Ja juu, jännittää kovasti tuo luonnetesti, mutta kivaa on myös nähdä, miten Umbra toimii tai toimiiko ylipäätään. :)