lauantai 31. lokakuuta 2009

Umbran luonnetesti 31.10. Vantaalla

Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Bengt Söderholm.

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3, kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu -1, pieni
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +1, erittäin vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukausvarma +++

yhteispisteet 112.

Jyri vei Umbraa luonnetestissä, minä jännitin katsomon puolella. Alla veikkaus rivi, jonka tein 7.10, kun mietin, minkälaiset pisteet Umbra tulee luonnetestistä saamaan. Suluissa oleva on kakkosveikkaukseni ja punaisella merkitty se saatu pistemäärä.

toimintakyky: +2 (tai +1) +1
terävyys: +1 (+2) +1
puolustushalu +3 (+1) +3
taisteluhalu +2 (+3) -1
hermorakenne +2 (+1) +1
temperamentti +1 (+3) +1
kovuus +1 (+2) +1
luoksepäästävyys +2 (+3) +3
Laukauskokematon, laukausvarma +++

Eli aika hyvin tunnen koirani, neljä osasuoritusta meni ensimmäisen veikkaukseni mukaan (terävyys, puolustushalu, kovuus, tempperamentti) ja kolme toisen veikkaukseni mukaan (toimintakyky, hermorakenne ja luoksepäästävyys). Se osasuoritus, jonka arvioin aivan metsään oli taisteluhalu.

Itse kokeen kulusta sen verran, että alkuun Umbra piippaili hiukan katsomon puolelle, jossa minä ja runsaat kannustusjoukot olivat. Kokeen alkaessa se kuitenkin keskittyi hyvin siihen. Umbra ei leikkinyt tuomarin kanssa ja tässä onkin se ainoa jossittelun paikka - olisiko taistelutahto noussut plussalle, jos oltaisiin otettu oma lelu kepin asemesta leikkimiseen? Toisaalta tuomarit ovat niin kokeneita, että näkevät taistelutahdon kyllä leikkimättäkin. Taistelutahdon arviot minulla meni itselläni Umbraa arvoidessani eniten metsään, koska se tosiaan taistelee miun kanssa leluista, myös kepeistä. Umbra kyllä on leikkinyt pehmeillä leluilla vieraidenkin kanssa.

Kelkalla se reagoi voimakkaammin kuin olin ajatellut. Umbra oli pitkään epäluuloinen sitä kohtaan. Myös uhkaustilanteessa Jyrin ollessa vielä mukana Umbra reagoi aluksi todella isosti, säikähtäen, mutta heti kohta alkoi toimimaan. Luoksetulon Umbra onneksi teki Jyrin luokse eikä siihen viereiseen katsomoon minun tai Susannan luokse. Haalari-tynnyri - kujalla Umbra ei reagoinut kovin voimakkaasti haalariin, mutta tynnyriin kyllä. Toisella kierroksella se varoi tynnyriä ihan selkeästi. Uhattaessa yksin ollessaan, Umbra ei tehnyt mitään. Kun se huomasi hyökkääjän se kääntyi katsomaan häneen ja istui alas ja leikki pientä ja kilttiä koiraa.

Pimeässä huoneessa Umbra oli alun empimisen jälkeen kyllä lähtenyt etsimään Jyriä, kokeillut eri reittejäkin ja ollut jo kerran ihan vieressä, mutta ei ollut ilmeisesti tajunnut Jyrin olevan siinä. Siitä, että Umbra toimi vielä siellä pimeässä, oli miulle pienoinen, mutta tietenkin positiivinen yllätys. Sen verran se paineistui testin aikana. Laukauksista sen verran, että ensimmäisen kuullessaan Umbra hiukan hätkähti, mutta toisesta ei juurikaan välittänyt.

Kaikkiaan miä oon tyytyväinen, sekä siihen että vein tuon testattavaksi, että siihen, kuinka tunnen koirani. Tuomari kommentoi koiraa muummuassa niin, että se on erittäin vilkas, näkee kaiken ja ehkä enemmänkin, keksii omiaan. Tämä oli siinä mielessä hassua, että samana aamuna miä olin käyttänyt lähes samoja sanoja, kun puhuimme Susannan kanssa siitä, kuinka testi tulee menemään. Toisaalta Susanna sanoi saman puhelun aikana, että se tykkää Umbrassa sen elämänilosta - ja tuomari käytti Umbran kohdalla samaa sanaa. :) Testin jälkeen Umbra palautui miun mielestä hyvin, kirmaili mutsin ja puolisiskosten kanssa vailla huolta huomisesta.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onnea luonnetestituloksesta! Hienostihan se Umbra on testissä pärjännyt. Ja aika nappiin sun etukäteisarviotkin olivat kieltämättä osuneet. Kuvattiinko testiä videolle tai ihan tavallisella kameralla? Olisi kiva nähdä video tai kuvia.

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Onnittelut kivasti menneestä luonnetestistä! Hienoa, että sieltä paljastui tuttu ilonen Umbra, joka tarvittaessa on pieni ja pippurinen ;-D

Katja kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. Me saadaan mun mielestä ostaa luonnetesti Dvd:nä. Sen voin joskus näyttää tai antaa lainaan, jos raaskin. :)

Joitain valokuvia on kasvattajalla, joka varmaan laittaa niitä kotisivuilleen tai blogiinsa, kunhan muutoltaan ehtii. :)

Anna kirjoitti...

Olipas tosiaan mielenkiintosta lukea siskon puolikkaan hienosta luonnetesti-menestyksestä! Onnittelut meiltäkin :)
t. Noitalaisen jengi