keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Umbran treenit; valssia ja puomille kulmia

Tänään oli taas Umbran ryhmän treenit. Itsenäisinä treeneinä oli lähtötreeni, puomille vientikulmia ja kepeille takaaleikkausta. Ohjattuna treeninä oli valssitreeni.

Puomille Umbra meni hyvin, eikä jännittänyt ohjaamassa olleita siivekkeitä ollenkaan. Ylöstulot se napsi hyvin, alastuloja pitää treenata vielä, Umbra haki vähän paikkaa, pysähtyi kyllä, mutta ehti kääntää takajalat pois kontaktipinnalta.

Lähtötreeni, jossa oli kaksi aitaa ja putki A:n alla sujui hyvin, Umbra malttoi hyvin odottaa ja teki aivan oikein, irtosipa putkellekin hienosti-hienosti. Tähän harjoitukseen olin tosi tyytyväinen. Keppien treenaaminen jätettiin tänään pois, kun halusin jättää paukkuja ohjattuun treeniin, joka oli pidempi radanpätkä.

Ohjatussa treenissä oli putkilla ja aidoilla hässäkkä, jonka muistaminenkin teetti vaikeuksia. Muistin sen kyllä hienosti, mutta aluksi meille tuli pikku stipluja; Umbra lähti ilman lupaa ja kävipä pissimässä kentällekin. Pissit siivottiin pois ja muutaman syvään hengityksen jälkeen uusi yritys. Ja Umbra meni koko harjoituksen täydellsesti lukuunottamatta viimeistä hyppyä, jota en näyttänyt tarpeeksi tarkasti. JEE!

Ahneella on kuitenkin tunnetusti huono loppu ja päätin vielä kerran yrittää harjoitusta Umbran kanssa. Tämä meni sitten tökkimiseksi ja keksin lopulta syynkin - Umbra alkoi jännittämään yhtä hyppyä, koska siinä oli erilaiset, kiinteät metalliset siivekkeet. Tai sitten se alkoi jännittämään lukiessaan miun jännityksen/ihmetyksen, kun koira ei hyppääkkään. Otin tämän hypyn muutaman kerran ihan namin voimalla ja lopetin. Selkeästi pitää treenata nyt näillä erilaisilla siivekkeillä. Mut jotta en nyt masentuisi omasta tyhmyydestäni, niin se kerta, joka meni hyvin, menikin sitten tosi hyvin, iloisesti, vauhdilla ja mikä parasta, miä sain ne valssit aika hyvin liikkumaan. :)

Tästä on hyvä jatkaa, varmasti Umbra tottuu näihin uusiin siivekkeisiin ja siihen nähden, että oltiin tuolla treenaamassa toista kertaa, se veti tosi hyvin. Me päästiin tekemään tuo ohjattu treeni myös viimeisinä, mikä ei varmasti auttanut tilannetta, mutta toisaalta se on sama kaikille, aina on jonkun vuoro olla viimeinen.

jk. Laskin tuossa ja tuo ohjattu treeni koostui siis 16 esteestä, mistä tosiaan viisitoista saatiin menemään puhtaasti. :) Aikas hyvin, selkeästi ollaan kehitytty kesän aikana. :)

Ei kommentteja: