keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Umbra agilityakatemiassa vol. 2

Meidän hieroja suositteli sunnuntaina käydessään Keksille vielä täksi viikoksi kevyempää liikuntaa, joten Umbra pääsi taas eilen agilityakatemiaan paikkaamaan Keksiä. Tuttuun tapaan tehtiin rataa, sillä oli kepit kaksi kertaa, ne jätin pois. Hypyt oli medikorkeudessa. Treenataan korkeutta sitten erikseen, tuolla en viitsi siihen keskittyä, kun on muutenkin keskityttävää. Paljon.

Rata alkoi kuudella hypyllä, joista 3-6 olivat suorassa linjassa. Kolmonen kierrettiin takaa, neljäs ohjattiin ihan edestä ja sitten otettiin kaksi välistävetoa. Tämän jälkeen piti saada koira A:lle sen alla olleen putken asemasta. Välistävetoja hinkattiin, miun ajoitus oli pielessä, ihan liian myöhässä. Muista tiukka käskytys. Aita-veto-aita-veto! Kun saatiin tämä sujumaan, Umbra paukutteli parit kerrat A:n asemesta putkelle. Olin varma, ettei tämä onnistu, mutta Juhan neuvoilla, jäämällä vähän kauemmaksi sivusuunnassa, miä sain vedettyä Umbran putken sijaan A:lle. JEE! Ja Umbra teki sen, se on päässyt eroon siitä ihmetyksestä A:ta kohtaan radalla.

Seuraavalla pätkällä oli pituus ja rengas (maksina) , jotka ensiksi meni tosi hitaasti. Otettiin vähän pidempi vauhti ja saatiin niille vauhtia. Umbra teki renkaankin hyvin, yhden kerran meni välistä, mikä ei suoraan sanottuna ollut ihme, koska rengas on sitä tosi ilmavaa mallia, josta mahtuisi välistä vaikka joku mastiffi. Tämänkin vuoksi se meidän eka yritys meni plörinäksi, miä oletin valmiiksi, ettei Umbra mene sitä rengasta.

Tällä pätkällä sain myös ohjeeksi muuttaa omaa ohjaustani yhdessä kohdassa, jossa yritin vain vetää koiran putkelle, valssiksi. Toimi. Umbra viipyi tuolla putkessa pitkään, jotenkin se varmaan alkoi ihmettelemään sitä, se oli kyllä sellainen koko musta putki, joten johtui ehkä siitä.

Viimeisellä pätkällä miä itse sekoilin toisiksi viimeisen hypyn ohajuspuolen kanssa, jotenkin sekosin siinä ja jouduttiin hinkaamaan sitä. Muuten tämä pätkä meni jees. Kaikkiaan nämä treenit oli taas hyvät, ehkä parasta antia on se, että kun treenaan vieraassa paikassa, niin yritän myös niitä juttuja, joiden en usko onnistuvan ja sitten yllätyn iloisesti, kun Umbra osaakin. Tänäänkin näitä oli muutama: A ja putkiansa ja se paha rengas. Umbra myös yllätti miut taas tekemällä töitä tosi hyvin.

Omissa treeneissä tehtiin irtoamisharjoitusta. Mutta siellä päivän parasta antia taisi olla se, kun otin Umbran kanssa puomin jonkun neljä kertaa ja se laukkasi/ravasi tosi reippaasti puomin tasaisen osan loppuun! Ei se täysillä vieläkään siinä mene, mutta selkeästi jokin nappula on naksahtanut Uuven päässä oikeaan asentoon ja se melkein ryösti sinne puomille. :) Ja siitä huolimatta se hakee targetit tosi hyvin. Hyvä Uuve!

Ei kommentteja: