perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kitkan puhe

Kitka kävi tänään ensimmäisillä rokotuksilla. Rokotukset sujui kuin oppikirjassa, miä syötin Kitkalle kissanruokaa eikä se huomannut pistosta, mitä nyt jälkikäteen vähän rapsutti pistokohtaa. Eläinlääkäri kuunteli myös Kitkan sydämen ja keuhkot ja ne oli ok. Me mentiin odotushuoneeseen odottamaan papereita ja laskua, kun se tapahtui. Ovesta tuli sisään borderterrieri isäntänsä kanssa ja sillä sekunnilla Kitka löysi porokoiran äänensä. Miä oonkin ihmetellyt, miten se on niin hiljainen, kun se ei juuri hauku, paitsi kutsuessaan koiria leikkiin tai kovasti innostuessaan. Lisäksi sen repertuaarissa on erillaisia vikinöitä, vinkaisuja, murinoita, pörinöitä ja huokailuja. Kaikista näistä äänistä se vaan on tuntunut hiljaiselta Umbraan verrattuna, jolle haukkuminen=hengittäminen.

Todennäköisesti Umbrakin on tätä Kitkan hilaisuutta ihmetellyt ja toiminut sen puheterapeuttina Kuninkaan puhe - elokuvan hengessä. Sillä sen borderterrierin kävellessä meitä kohti siellä eläinlääkärin vastaanotolla, Kitka otti tukevan haara asennon, nosti sikkaransa selän päälle ja antoi tulla niin, että vastaanoton mahdolliset leikkauspotilaatkin varmaan havahtuivat unestaan. Ja tälle haukulle ei meinannut tulla loppua, eikä oikeastaan tullutkaan, ennen kun tämä borderterrieri kutsuttiin toimenpidepuolelle. Eikä se ollut mikään suloinen pennun vuh-vuh, vaan kunnon HAU! HAU! HAU! HAU! HAU! Siinä missä Kuninkaan puhe - elokuvassa kunigas Yrjö VI piti radiopuheen, joka toimi innoituksena koko kansalle ja kokosi valtakunnan yhteiseen rintamaan, tämä haukku paitsi huvitti miua sai miut vakuuttuneeksi siitä, että Kitkan kanssa tulee riittämään hommaa. Et HAU vaan. ;)

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kommentoin tähän, kun en tiedä, miten noita aikasempien kirjtusten kommentteja luet. Mut siis tää lähinnä liittyy tohon tokotreenipostaukseen. En tiedä, kuka sulle on sanonut, ettei käsimerkkejä saa käyttää. Selvitin asiaa, niinku oli puhe (oon vaan unohtanu sanoa sulle!), ja homma menee niin, et ohjaajan pitää toimittaa SKL:lle todistus koiran kuuroudesta. Sillä saa erityisluvan, et voi ohjata käsimerkeillä kokeessa.

Katja kirjoitti...

Ahaa! Marika sanoi, että ei saa käyttää käsimerkkejä. Pitää nyt joku kerta, kun tulee muutenkin asiaa eläinlääkärille, kysyä tuosta, että miten ne sitä kuuroutta testaa. Toisinaan tuntuu, että se kuulee tai sitten se vaan muuten osaa lukea miun liikkeita jne niin hyvin yhdeksän vuoden kokemuksella. Varmuus olisi kiva, joten kysyn asiaa viimeistään seuraavan rokotuskäynnin yhteydessä. Kiitos, kun selvitit asian! :)

Katja