sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Umbra ja Kitka agittaa

Miä osallistuin eilen Umbran kanssa Koiviksen epävirallisiin agikisoihin. Me osallistuttiin medimölliluokkaan (ei keinua, keppejä eikä rengasta) kisan ulkopuolella, kun Umbrahan oikeasti olisi maksi. Mölleihin osallistuin oikeastaan siksi, että miun piti alunperin osallistua kisaaviin Keksin kanssa, mutta Keksin venäytettyä jalkansa, nivusensa tai jonkun muun osansa viime viikolla mökillä, jätin Keksin kotiin ja otin Umbran kanssa kaksi starttia. Umbralla on myös vielä vauhti kateissa kepeillä, jos miulla ei ole niillä lelua kädessä, minkä vuoksi en myöskään halunnut ottaa niitä keppejä.

Umbra jännitti selkeästi tilannetta, koska kentällä oli paljon koiria ja vieraita ihmisiä ja miä en saanut sitä leikkimään oikein ennen starttia. Niinpä innostin sitä sitten lihapullilla ja sain siihen sen verran intoa, että se jännityksestä huolimatta teki töitä oikein iloisesti. Rata oli helpohko ja siksi oikein mukava ja sopiva meille. :) Radan ihanneaika oli 50 s ja ensimmäisellä radalla meidän aika oli 41,63. Toisella radalla Umbra varmaan oli jo rennompi ja me saatiin parempi aika eli 38,90. Molemmat radat oli puhtaita ja oikein hyvin Umbra liikkui ja seurasi ohjausta. :) Miä oon tosi tyytyväinen kaikkiaan meidän suoritukseen.

Tänään meillä sitten oli agilitytreenit, mutta koska Keksi sai vielä jatkaa venäytyksen parantelua ja Umbra pääsi eilen jo hommiin, miä tein yllätysvedon ja otin Kitkan treeneihin. Kitka käveli treenikentälle vähän jarrut pohjassa ihmetellen viereisessä koirapuistossa riekkuneita koiria. Kentällä se ihmetteli ja haukkuikin muita koiria aluksi, kun taas ihmiset saivat ylitsevuotavan ihastuneen pennun syliinsä kiemurtelemaan. Pian Kitka tajusi, ettei ne muut koirat ole tulossa sen luokse ja se rauhottui. Me treenattiin niitä ihan vaan rauhassa olemista, leikkimistä, yksinoloa häkissä sekä vähän niitä temppuja, mitä Kitka osaa. Lisäksi me päästiin ottamaan putkea ja kontaktejen alastuloja. Putkea Kitka ihmetteli hetken, mutta kun se tajusi sen, se meni sinne hienosti. Lopuksi jopa pari kertaa niin, että ohjasin sivulta sen sinne. Kontakteilla treenattiin ihan vaan two on - two off - pysähdystä, vaikka en vielä ihan tiedä, millä metodilla lopulta ne kontaktit opetan. Kivaa meillä oli joka tapauksessa ja nyt kotona on aika hiljaista. :)
Kitka 15 viikko mökillä viikko sitten.

2 kommenttia:

sosuka kirjoitti...

Voi mikä neiti sulosääri kojootti... <3

Katja kirjoitti...

Joo, varsinainen kojootti se on. Korkeutta neidillä on tällä hetkellä n. 40 cm. Samassa mittauksessa Keksi 36-37 cm ja Umbra 46 cm.