sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Umbran agilitytreenit

Umbra pääsi tänään agilitytreeneihin kolmatta kertaa, kun Keksi on juoksujen takia sivussa. Itseasiassa kolme viikkoa sitten ne olivat vielä molemmat mukana, kun sattui niin iloisesti, että meillä oli auto lainassa. Muutenhan me ollaan muiden ystävällisyyden armoilla kyydin suhteen ja silloin ei pääse mukaan kuin yksi koira vuorollaan. Tänään oli siis Umbra vuoro.

Umbra asettui tänään hallille paljon rauhallisemmin kuin silloin kolme viikkoa sitten, kun se yritti mennä moikkaamaan kaikkia. Jo viime viikolla se asettui siellä olemaan niin nätisti, että yksi treenikaveri sanoi sitä hyvähermoiseksi. Ylpeä sai olla hippusesta.

Ollaan tähän asti treenattu puomin ylös ja alastuloa niin, että puomin toinen pää on otettu irti ja laitettu maksi pöydälle. Tänään otettiin ihan oikeata puomia muutaman kerran. Treenikaveri auttoi ollen toisella puolella, ja ensin Umbraa jännitti, ylösmeno oli selvästi jännittävämpi kuin kukea puomin päällä tai alastulo. Otettiin puomi yhdessä kolme kertaa ja joka kerta Umbra oli rohkeampi. Viimeisen kerran jälkeen päätettiin, että tähän on tänään hyvä lopettaa. Umbra ei ollut kuitenkaan samaa mieltä. Vähän aikaisemmin puomia jännittänyt Uu kun kääntyi 180 astetta ja kipaisi puomin ylitse vielä aikaisempaa reippaampana. :) Äkkiä pieni sitten siitäkin oppi pitämään.

Putki on Umbrasta ihan paras, se sinkoaa sinne ilman mitään epäilystä. Tänään se taas otti muutaman putken jälkeen hepulit ja juoksi putkeen narupallonsa kanssa. Siellä se juoksenteli edestakaisin, kunnes sain sen rauhoittumaan ja vaihtamaan villitsevän pallon namiin. Selvästi putkihullu koira on tulossa tästä, pitää jatkossa ottaa putkea hihnan kanssa joitakin kertoja, ettei koira opi siihen, että putkeen saa jäädä pitämään omaa kivaa. Ja ehkä pitää tosiaan harkita palkkaamista nameilla näillä esteillä, joihin se sekoaa.

Lisäksi otetiin tänään muutamn kerran pöytää ja maksi-rengas kerran. Viime viikolla otettiin mini-medi - rengasta ja se sujui hyvin lelun perässä. Tänään maksi rengas ei ollutkaan niin helppo, kun se ei ollut Umbran silmänkorkeudella. Otetiin vetäjän kanssa yksi toisto ja jätettiin asia hautumaan. Paljon oli meille puuhaa tässäkin ja Umbra on ihan puhki nyt treenien jälkeen.

Hiukan ikäviä tai vähintäänkin kiusallisiakin uutisia meillä on myös. Jouduimme aloittamaan suuren täintorjunta operaation (ensimmäistä kertaa ikinä) kuultuamme, että kaverikoiraltamme on löytynyt täitä ja löydettyämme illalla Umbra korvan takaa jotakin, joka voisi olla täi. (se oli kamalan pieni, jotta olisi voinut olla varma.) Aloitimme heti kuitenkin sodan loisia vastaan, parempi katsoa kuin katua. Ensiavuksi löysimme kotoa kaksi Exspottia ja Umbra ja Keksi saivat ne niskaansa. Toscan myrkytys jäi huomiseen, kun apteekit on taas auki. Toivottavasti selvitään kohtuullisella vaivannäöllä mokomista pikkupirulaisista.

Ei kommentteja: