keskiviikko 12. elokuuta 2009

Agilityakatemian valmennusryhmässä

Eilen oltiin Keksin kanssa ensimmäistä kertaa agilityakatemian valmennusryhmässä. Treenit veti Juha Orenius. Treenattiin rataa, joka oli kohtuullisen vaikea, pahoja paikkoja riitti ihan tarpeeksi ja houkutusesteitä oli niin, että monessa kohtaa piti viedä todella tarkasti eteenpäin, ettei lipsahanut väärälle esteelle. Ja kyllähän me lipsahdeltiin. Kaikkiaan jäi kuitenkin hyvä mieli, reipasta menoa ja piiskausta oli ilmassa. Me tehtiin rataa minihypyillä, seurailen tuon Keksin vointia nyt alkuun tauon jälkeen. Tänään tuleekin hieroja myös katsomaan Keksin lihaksiston läpi.

Eilisen tärkeimmät opit oli:

- Vastakkaisen käden käyttö tilanteissa, jossa pitää ottaa vahvasti haltuun ja viedä koira esteiden ohitse. Paljon treeniä, käden vaihdon ajoitus pitäisi löytää kohdalleen. Koiran puoleiselle kädelle ei saa vaihtaa liian aikaisin eikä tietenkään liian myöhään.
- Liikettä, liikettä, koko ajan hiukan koiran edelle. Tässä ei tietysti ole mitään uutta, mutta kummasti liikettä löytyy, kun vieraampi ihminen huutaa kentän reunalta. :)

Saatiin rata menemään lopulta hyvin, tosin väsy alkoi painamaan intensiivisen treenauksen loppupuolella ja sitten aikaisemmin hyvin menneissä kohdissa tuli epätarkkuutta. (Vekki A:lle,
katso rata vihkosta.) Iloinen olin siitä, miten selvittiin kohtuu haastavasta keppien kulmasta ja lopulta koko radasta. Vastaisen käden käyttökin alkoi hiukan aueta. Valsseista saatiin kiitosta ja tietenkin muutenkin niistä nappisuorituksista eri radan osilla. Innolla odotan ensi viikkoa.

Ei kommentteja: