torstai 20. elokuuta 2009

Keksi toista kertaa valmennusryhmässä

Eilinen rata oli NIIN vaikea 26 esteen rata, että en meinannut edes muistaa sitä tutustumisen jälkeen - vääntöä, kääntöä, takaakiertoja jotain miljoona. (Ei vaineskaan, mut niitä oli joku kuusi) Saatiin ensin tehtyä pätkä esteelle 6, mikä oli aika hyvin meille tolta kyseiseltä radalta. Alussa esteen 5 jälkeen persjättökin toimi ihan magahyvin. Esteellä 6 siis vauhti tökkäsi, tehtyäni valssin väärään kohtaan, johon en siis sitä ollut suunnitellut, työnsin koiran väärälle esteelle.

Esteelle 9 piti ehtiä tekemään valssi ja oma vauhti ei aluksi riittänyt, muuta saatiin se menemään. Seuraavat ongelmat tulivat estelle 14 viennissä. Olin suunnitellut pyöräyttäväni Keksin siivekkeen ympäri ja sainkin sen yritysten kautta onnistumaan, mutta se oli tosi hidas ja kökkö. Sain ohjeeksi tällaisissa tilanteissa kierrättää koiran toista kautta, mikä on tämän tyyppisten koirien kanssa nopeampi vaihtoehto. Tämä toinen tapa vaan vaati sitä, että miä vedin Keksin tosi tarkasti kahden esteen välistä ja pakkovalssasin sen esteelle. Tätä ja vientiä siitä valssilla putkelle hinkattiin jokunen kerta ennen kuin jaloista löytyi tarpeeksi liikkuvuutta. Saatiin kohta kuitenkin sujumaan.

Esteelle 16 viemiseen sain samat ohjeet, kun esteelle 14 eli vedettään koira tarkasti esteiden välistä ja sitten käännetään pakkovalssilla oikealle esteelle. Seuraava vaikea paikka oli A:n jälkeinen hyppy, joka oli sivussa ja tyrkyllä oli toinen este. Lisäksi tähänkin tehtiin takaakierto. Siihen sain ohjeeksi vastaisella kädellä koiran mukaan ottamisen, oman liikkeen suuntaamisen selkeästi suoraan kohti suoritettavaa hyppyä ja ohjaavan käden vaihdon vasta, kun koira on mennyt ohi siitä viereisestä hypystä.

Hypyn ja pussin väliin olin suunnitellut valssin, mutta se jätettiin turhana pois, näin jäi siis pois myös pussille suunnittelemani takaaleikkaus. Vielä putken 24 jälkeen olevalle hypylle 25 sain ohjeita, miten otan koiran vastaan hypyn ylitse ja sitten vasta jatkan liikettä viimeiselle esteelle.

Treenit oli tosi hyvät, mutta raskaat. Miä en varmaan ikinä ole tehnyt näin vaikeata rataa ja oon kyllä ihmeissäni, miten saatiin se menemään. Todella hintansa väärti tämä koulutus, ainakin näiden kahden kerran perusteella.

Ei kommentteja: