maanantai 4. tammikuuta 2010

Lonkkatulokset kennelliitosta

Umbran lonkkatulokset tulivat kennelliitosta takaisin ennen joulua ja virallisesti lonkat ovat nyt sitten D:t. Miua harmitti luonnollisesti ja mietitytti miten tämä vaikuttaisi Umbran kanssa treenaamiseen. Niimpä miä soitin kaverin vinkkaamana vielä kennelliittoon sille lonkkalausunnot tekevälle eläinlääkärille Annie Limanille ja kysyin sen mielipidettä Umbran kanssa treenaamiseen. Hän oli todella mukava ja sanoi, että lonkat ovat hyvät D:t, lähellä C:tä ja vain toisessa lonkassa oli jotain pieniä kulumisen merkkejä. Miä ymmärisin tämän niin, että varsinaista nivelrikkoa Umbralla ei ole, mutta on merkkejä siitä, että sellainen voi joskus kehittyä.

Eläinlääkärin sanoma lohdutti kuitenkin, hän oli sitä mieltä, että lonkat eivät vaikuta Umbran kanssa treenaamiseen, elleivät ne ala kipuilla. Neuvoksi saatiin niveliä tukevien valmisteiden kuuriluonteista käyttöä ja se, että koira pitää pitää kevyenä. Annie Liman sanoi myös, että on parempikin harrastaa ja tehdä koiran kanssa, koska näin lihakset tukevat luustoa. Varsinaisesti siis mitään uutta ja ihmeellistä tietoa ei saatu, mutta miun kipeesti tarvitsemaa tukea sille ajatukselle, että tämä ei nyt ole maailmanloppu ja voidaan jatkaa kaikkea Umbran kanssa niinkuin tähänkin asti, ellei uutta ilmene. Pentuja Umbra ei nytten sitten saa. Paitsi, ettei näitä lonkkia kannata eteenpäin jalostaa, Umbra ei tarvitse pentujen tuomia lisäkiloja. Näinollen "oman koiran pentu" - haaveet jäivät vielä tulevaisuuteen, mutta ne voidaan toteuttaa myöhemmin jonkun toisen koiran kanssa, Umbra saa jäädä ikuisesti neiti-koiraksi.

Eilen oltiin treenaamassa ja intoa ja vauhtia tällä neitikoira Umbralla oli oikein hyvin. Kaikkiaan tosi kivat treenit. Kontaktit ja kepitkin meni sen verran hyvin, että vähän alkoi mielessä siintää ne ensimmäiset kisat.

5 kommenttia:

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta sinne teidän laumalle! Harmitus nuo lonkat, mutta hyvä, että ovat lievemmästä päästä ja eivät toistaiseksi ainakaan menoa hidasta :) Iloista treenailua tälle vuotta, me jäämme jännäämään Umbran kisadebyyttiä agikentillä.
Ps. Rohto starttaa pentuagissa helmikuun lopulta alkaen :-D

Katja kirjoitti...

kiitos tsempityksistä. Sen verran harmitti, etten heti halunnut noita kuulumisia tänne laittaa, halusin ensin käsitellä asiaa omassa pääkopassani.

Agilityä jatketaan tosiaan niin kauan kuin mitään oireita tai kipua ei Umbralla ole. Pitääpähän ne lihakset kunnossa ja tukemassa rankaa. Kiva, että Rohtokin alkaa liitämään ja kiitämään. :)

Tiina kirjoitti...

Voi harmi noita Umbran lonkkatuloksia! Mutta hyvä tosiaan etteivät ole pahat D:t eivätkä ole oireilleet. Toivotaan kovasti etteivät alakaan! :)

Meitä ei ehkä hetkeen taas agitreeneissä näy kun Luna on antibioottikuurilla.. Toivottavasti se kuitenkin pian tervehtyy ja päästään taas treenaamaan kunnolla!

Katja kirjoitti...

Kiitos kiitos tsempityksistä sullekin. :)

Meillä on enää Keksin kanssa huomenna (6.1) agilityakatemian valmennusryhmä, sitten pidetään sieltä taukoa, joten jos haluat, niin 13.1.-> pääsette taas meidän kyydissä treeneihin.

Tiina kirjoitti...

Voitais me tullakkin kyydillä! :) Tosin mä en vielä osaa sanoa tullaanko ensi viikollakaan vielä treeneihin, mutta palaillaan!