torstai 30. kesäkuuta 2011

Tokoa; noutoa ja muuta

Eilen meillä oli tokotreenit. Miulla oli mukana molemmat koirat.

Umbran kanssa muistuteltiin noutoa mieleen. Umbrahan noutaa ihan mitä vaan, paitsi noutokapulaa. No, tää on vähän liioittelua; kyllä Umbra noutaa senkin. Se vaan haluaa roikottaa sitä päästä (siis toisesta nupista), sen sijaan että ottaisi otteen keskeltä. Oon kyllä yrittänyt naksutella sille siitä oikeasta otteeta, mutta silti se ei ole vielä ainakaan siirtynyt varsinaiseen noutoon. No, taisi Umbra kerran hakea kapulan oikeaoppisesti. Otin siis muutanan noudon niin, että heitin kapulan ja juoksin toiseen suuntaan; näin sain Umbran tuomaan kapulan melkein miulle asti. Näitä miä otin muutaman. Lisäksi naksuttelin sille siitä, että se otti kapulan oikein suuhun.

Umbran kanssa miä otin myös seisomista pelkästään ja muutaman kerran liikkeenomaisesti. Se näyttäisi olevan oikein hyvällä mallilla. Aluksi autoin käsimerkillä, mutta viimeisessä toistossa pystyin jättämään sen pois. Lisäksi miä otin lyhyitä pätkiä seuraamista ja se on mennyt eteenpäin. Jatkataan samalla tavalla, lyhyitä pätkiä ja tiivistä palkkausta. Umbra pääsi ottamaan myös paikkamakuuta rivistössä ja se meni tosi hyvin, matkana meillä on noin 5 metriä ja kävin palkkaamassa kolme kertaa. Ainut vaan, että kun jotkut treenaa jo ylempien luokkien paikallamakuuta, niin ihmisten tullessa piilosta Umbra alkoi heiluttamaan häntää ja nousi ylös. Menin sen luokse, palautin paikalle ja menin sen luokse vasta sitten, kun se oli ollut siinä hetken. Harmittaa, että se pääsi nousemaan, mutta tuosta näkee, että se tarvii lisää häiriötä. Hyvin tuo kuitenkin meni siihen nähden, että se ei ole ollut rivistössä paikkamakuussa kuin ihan muutaman kerran aikaisemmin.

Keksin kanssa treenattiin liikkeestä seisomista ja maahanmenoa, tokohyppyä ja seuraamista. Miä pohdin vieläkin sitä, kuuleeko se. Eilen miulle sanottiin, että käsikäskyjä ei saa käytää tokokokeessa, eli meidän pitää jatkaa tokon treenaamista kuten tähän asti, jos meinataan vielä kokeisiin. Pitää miettiä asiaa. Jokatapauksessa treenaaminen on Keksille tärkeätä, se tykkää tehdä miun kanssa "töitä" ja miä sen. :)

Ei kommentteja: