lauantai 5. heinäkuuta 2008

Agility treenit

Eilen treenasin ensimmäistä kertaa kunnolla agilityä Keksin kanssa sen jälkeen kun se reilu kuukausi sitten steriloitiin. Meillä molemmilla oli kivaa, Keksi teki iloisesti hommia. Otettiin kahta treeniä; toinen harjoitus oli kontaktitreeniä puomilla - vedettiin edestakaisin hyppy - puomi - putki - puomi - hyppy - kuvioita. Keksi teki kontaktit siististi, pysähtyen istumaan niille. Tauko ei näytä vaikuttaneen siihen muuten kuin että se oli tavallista innokkaampi ja kävi tekemässä muutamia ylimääräisiä esteitä silkasta ilosta. :)

Toinen treeni oli lähtötreeni, joka sekin sujui hyvin. Tehtiin myös tiukkoja hyppyjä ihan siivekkeen vierestä. Toistaiseksi tehtiin töitä minien korkeimmilla hypyillä, viikon- kahden päästä siirrytään medeihin.

Tänään kävin Umbran kanssa kahdestaan treenaamassa. Otettiin suoria: hyppy - putki - hyppy - hyppy (ja samaa toiseen suuntaan) ja hyppy - puomi - hyppy. Ekassa harjoituksessa Umbra yritti muutaman kerran hyppyjen välistä pois, mutta saatiin muutamia onnistuneita toistoja. Putkella miä jäin jälkeen - pinkoa tuon kanssa saa suoralla tosissaan - mutta silti Umbra teki viimeisen hypyn. Toisella suoralla ei ollut mitään ihmeellisyyksiä, Umbra tekee puomin reippaasti ja varmasti ja hakee hyvin kontaktille istumaan.

Otettiin myös valssia ja takaaleikkausta kahden 90 asteen kulmassa olevan esteen kanssa. Molemmat sujuivat hyvin, myös takaaleikkaukset, vaikka en heittänyt sille lelua, vaan pelkästään ohjasin esteelle.

Pari kertaa Umbra veti kunnon riemurallit narupallon kanssa, mutta muuten se malttoi keskittyä todella hyvin huolimatta kuumasta ilmasta. Lopetettuani treenauksen, viereiseen koirapuistoon tuli saksanpaimenkoira, joka kiinnosti Umbraa kovasti. Koirapuistossa ei ollut muita koiria, joten päästin Umbran hetkeksi vielä juoksemaan tämän 7 kk vanhan kamun kanssa. Leikit sujuivat hyvin ja Umbra onkin lepäillyt koko illan, nyt se kyllä taitaa olla pihalla touhuamassa.

Ei kommentteja: