sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Umbran agitreenit 13.7.

Umbra pääsi tänään vuorostaan treenaamaan agilityä. Otettiin suoraa, jolla oli putki - aita - puomi - aita. Harjoitus sujui hyvin, Umbra ei enää ihmetellyt paräkkäin suoritettavia esteitä, eikä yrittänyt esteiden välistä pois. Vauhtia oli vähän liikaakin, puomilta se hyppäsi kerran alas. Ei siis varsinaisesti tippunut, hallitusti tuli neljälle jalalle. Mitään ei onneksi sattunut, mutta seuraavalla yrityksellä miä hiljensin ylösmenokontaktilla tahtiani, ja sain näin Umbrankin hiljentämään omaansa.

Seuraavaksi treenattiin kahdella esteellä välistävetoa, kummaltakin puolelta. Miun ajoituksen vuoksi tuli muutama virhe, mutta muuten siinä ei ollut ongelmia, Umbra kääntyi hyvin. Yksittäisinä esteinä me treenattiin keinua ja keppejä. Keinu meni jo ilman avustajaa hihnassa ja Umbra osasi hienosti jäädä odottamaan sille kohdalle, jossa keinu alkaa kääntymään. Keppejä otettiin kokonaisina, apuja Umbra tarvitsee vielä, mutta ne ovat jo aika pieniä. Sisäänmenoa pitää vahvistaa.

Lopuksi me otettiin vielä valssiharjoitusta, jossa oli neljä aitaa ja putki. Umbra tajusi hyvin jutun juonen, malttoi hienosti mennä hypyn toisensa jälkeen niin pitkään, kun minun ohjaukseni toimi. Yhden tosi tiukan mutkankin se meni kuin vettä vain. :) Viisi hyppyä meni hyvin, "paluumatkalla" ohjaukseni tökkäsi samassa kohdassa pari kertaa. Saatiin loppupätkäkin menemään lopulta muutaman kerran jälkeen. Miun ohjaukseen pitää tulla vauhtia ja käskyjen aikaisemmin!!!

Umbra on kehittynyt paljon. Minun pitää vain itse olla tarkkana, että luottan siihen ja annan sille mahdollisuuden kehittyä. Saatiin kehujakin; kuulemma iso edistys siihen parin viikon takaiseen vääntämiseen, siltä kyllä tuntui itsestäkin. :) Ohjeena saatiin treenata hyppyjä tiukemmaksi.

Ei kommentteja: