perjantai 25. heinäkuuta 2008

Umbra läträä

Eilen illalla päätettiin viedä Umbra tutustumaan veteen. Ajettiin ensin Tuusulan Rusutjärvelle. Umbra kahlaili mielellään, keppejen ja lelun perässä se uskaltautui kahlaamaan niin pitkälle, kun jalat yltti. Varsinaisesta uimisesta ei siis (ainakaan vielä) ollut kyse. Kivaa hippulalla kuitenkin oli, se innostui juoksemaan sellaisia ilorinkuloita, että päätettiin vaihtaa maisemaa, ettei Umbra eksy läheiselle uimarannalle.

Ajettiin Tuusulan hiekkakuopille, missä tavattiin sattumalta 5 kk ikäinen lapinkoira uros Saku. Umbralla ja Sakulla oli hyvät leikit, painia ja hiekkakuopan rinnettä alas-ylös juoksemista. Kun Saku suunnisti kotiin käytiin vielä hiekkakuopan pohjalla "uittamassa" Uuvea. Vieläkään se ei uinut, tiukoissa paikoissa se hyppäsi hiekkakasalta toiselle. Kivaa meillä kyllä oli, Umbra tunki jopa samalle vedessä olleelle kivelle miun kanssa. Miä menin sinne houkutellakseni sen uimaan, mutta Umbra oli toista mieltä; se otti ja hyppäsi ehkä n. 1 metrin matkan, suoraan kohtuullisen pienelle kivelle, kuitenkaan putoamatta toiselta puolelta alas. Taitava tyttö, hyppäämään ja välttelemään kokonaan kastumista.

Ps. Jyri halusi lisätä, että noilla hiekkakuopilla on kuvattu Speden elokuvat: Noin seitsemän veljestä ja Speedy Gonzales.

Ei kommentteja: