tiistai 16. syyskuuta 2008

14.9 Keksi Anna Oreniuksen treenissä.

Sunnuntaina radat olivat vielä vaikeampia, mutta oli tosi hienoa treenata. Säätkin oli meille suosiolliset: koko viikonloppuna ei satanut tippaakaan.

Rata 1

Ekalla radalla oli 25 estettä ja tosi vaikeita kuvioita. Erikoisesti hyppykuvio esteiltä 5-10 oli sellainen, jota otettiin varmaan kymmenen kertaa, joista ehkä kaksi-kolme meni niin, että vippaus seiskalta kasille onnistui ja esteen takaa vienti ysille myös.

Yhden hypyn Keksi kielsi (15), hypyt olivat 43 cm korkeat ja se kostautui kerran yhdellä hypyllä. Muuten Keksi hyppäsi tosi hyvin. Jes! Yhdessä kohdassa miun ohjausta muutettiin niin, että tein tiukan haltuunoton ja vartalolla käännön sijasta valssin putkensuulle. Toimi!

Neuvot/palaute:

-Vippaus: vie koira tarpeeksi pitkälle, rintamasuunta eteenpäin, käänny ja anna koiran mennä. (Helpommin sanottu kuin tehty, mutta hyvä treenauksen kohde.)
- Esteen takaa vienti: rintamasuunta eteen, ei auki koiralle eikä poispäin, valssi tai muu ohjauskuvio vasta esteellä.
- Puolivalssi toimii Keksin kanssa hyvin.

Rata 2

Tämä rata tuntui helpommalta, en tiedä oliko se sitä, vai sopiko vain meille paremmin. Virheet olivat selkeästi ohajsuvirheitä; joko miä unohdin tehdä jotain tai tein löysästi: 6:sen ja 7:n valiin miä unohdin tehdä valssin, mutta heti kun tein sen, kohta sujui. Puomin kontakin Keksi hyppäsi, joten se otettiin tarkasti edellisen päivän oppejen mukaan. Keksi ohitti muutaman kerran puomin jälkeisen muurin, joka oli maksimikorkeudessaan, mutta otti sen hyvin heti, kun miä tein tarkemman ohjauksen. 12-13-14 esteille vaihdettiin ohjauskuvio niin, että miä en tehnytkään A:lle takaaleikkausta vaan ennen sitä valssin ja sen jälkeen myös. Tämän jälkeen takaaviennit, välistävedot, seprenttiini sekä kelju keppikulma sujuivat hyvin. Takaaleikkaus viimeisillä esteillä tarvitsi hiomista, kun miulla oli ohjaus sekaisin. Jotenkin tää rata oli tosi hauska ja vauhdikas ja ihmeellisesti sitä jaksoi.

Neuvot/palaute:

- Miun ohjaus oli varsinkin toisella radalla hyvää, erityisesti sain kiitosta valsseista.
- Keksi reagoi puolivalsseihin tosi hyvin.
- Pidä vauhti yllä, mutta myös odota koiraa.
- Kepeillä voi tukea koiraa kädellä, varsinkin, jos tarvitsee ohittaa se.
- Keksille esim pehmeä pallo, jonka sisään saa nameja?

Viikonloppu oli ihan huippu! Tunnelma oli hyvä ja oli tosi kivaa, että meitä oli vain 5 ja koiria 6, mikä takasi sen, että kaikki saivat hyvin treeniaikaa, kaikki ongelmakohdat pystyttiin katsomaan kunnolla, eikä tarvinnut vain juosta treenejä läpi. Ja niin helppo sitä ihminen on, että kun saa vähänkin positiivista palautetta ulkopuoliselta ihmiseltä, sitä on ihan onnessaan. Ja jaksaa taas.

Ei kommentteja: