tiistai 16. syyskuuta 2008

15.9. Umbra treenaa agia

Eilen Umbra kävi vuorostaan treenaamassa. Otettiin yksittäisinä esteinä puomia ja keppejä. Puomilla Umbra menee jo aikamoista haipakkaa, siinä jää ainakin tämä ihminen jälkeen. Hienosti se kuitenkin ottaa kontaktin. Nyt se siis tehdään niin, että Umbra juoksee targetille, syö namit, istuu ja heti kun se lyö persauksen puomiin, miä palkkaan se eteen - tarkoitus on saada se istumaan sinne nopeasti.

Keppejä otettiin kuudella ja sisällä ollessaan se tarvitsee enää tosi vähän apua/tukea. 12 keppiä otettiin pari kertaa, Anne neuvoi kepeilläkin palkkaamaan jatkossa eteen. Umbralla ei ole minkäännäköistä puolivammaa kepeillä, molemmat puolet sujuvat yhtä hyvin.

Keinua me treenattiin myös, Mia Laamasen keinoin ja vihdoin ja viimein älyn valo syttyi ja Umbra tajusi että: painan kontaktin alas rämäyttäen = namia. Sen jälkeen sitä ei olisi saanut siitä keinun kontaktilta taas ollenkaan pois. :) Tästä jatketaan nostaen keinua koko ajan.

Ohjattuna treeninä oli ohajustreeniä, jossa samoilla kymmenellä hypyllä harjoiteltiin erilaisia ohajuskuvioita lähinnä haltuunottoa. Umbra meni tosi hienosti niin serpentiinit kuin suoratkin ja tiukat käännökset, eniten hiomista on loivissa kaarteissa; mihin sijoitun itse, ohjaanko edeltä vai perästä. Tälläistä treeniä siis Umbran kanssa.

Ei kommentteja: