keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Tokohyppy toimii

Meillä oli eilen tokotreenit Keksin kanssa. Umbra piti saikkua omista treeneistään ripulin vuoksi.

Otettiin aluksi, ennen treenejä tokohyppyä. Ekalle hypylle se lähti vasta toisella komennolla. Käytin pysäytysmerkkinä kättä. Toisella kerralla se lähti ekasta käskystä, mutta miä käytin vieläkin vähän kättä pysäytyksessä. Ei ehkä olisi tarvinnut, mutta se tulee niin automaattisesti. Kolmannella toistolla hyppy meni täydellisesti. JES!

Varsinaisissa treeneissä tehtiin samantapaista harjoitusta kun perjantain agilitytreeneissä, eli koiran kanssa leikittiin ensin 5 minuuttia, minkä jälkeen otettiin lyhyitä seuraamisia joista koira palkattiin leikkien. Keksille tuo 5 min on hiukan pitkä, miun olisi pitänyt aloittaa seuraamiset hiukan aikaisemmin, mutta kyllä niissä silti oli hyvin napakkuutta. Keksin myös, että vaikka Keksi ei tykkääkkään palloista, se tykkää narupallon narusta, ts. näin sitä pystyy palkkaamaan heitettävällä lelulla.

Lopuksi miä otin vielä hiukan noudon alkeita Keksin kanssa, ihan vaan kapulan koskettamista ja suuhun ottamista. Aika nopsaan Keksi tajusi, että kun kapulan ottaa suuhun, saa namin. Katsotaan, miten käy, saanko sen opetettua sille.

Ei kommentteja: