lauantai 12. huhtikuuta 2008

Ensimmäinen nolla kakkosista!

Me oltiin Keksin kanssa tänään agikisoissa Riihimäellä. Tuomarina oli Kari Jalonen ja Keksin luokka on siis medi 2. Rata oli meille sopiva, kaarteita oli, tiukkojakin ja kaikki kontaktit oli mukana. Vain pussi, pöytä ja okseri puuttuivat, muuten oli esillä koko repertuaari. Ihanne aika oli 46 sekuntia.

Katsoin radan tiukoiksi paikoiksi kohdan, jossa pituuden jälkeen piti kääntyä lähes 180 astetta ja mennä puomille, vaikka suoraan pituuden edessä oli A. Keksihän tunnetusti rakastaa A:ta. Onneksi kisoissa ollut seurakaveri katsoi rataantutustumistani ja neuvoi katsomaan tarkasti tuohon väliin suunnittelemani valssin paikan. Toinen jännitystä aiheuttava kohta oli sellainen, jossa koira tuli suorana olevasta putkestä, ja sen piti kääntyä 90 astetta hypylle. Lisäksi minun piti jatkorataa ajatellen leikata juuri tuon hypyn jälkeen koiran oikealle puolelle, ilman, että Keksi tulee ohi aidasta.

Ratamme alkoi hyvin, kepit olivat ehkä hivenen hitaat, mutta eivät kuulemma näyttäneet katsomoon siltä. Pituuden jälkeinen valssi sujui hyvin, ja Keksi kääntyi puomille, neuvot tekivät tehtävänsä. :). Toinen vaikeaksi arvioimani kohta meni myös hyvin. Kun jäljellä oli A ja kaksi hyppyä, miua jännitti ihan sikana, koska meillä oli puhdas rata alla. Pelkäsin, että Keksi tai minä mokaamme ja vedämme toisen vähintään toisen riman alas. Näin ei kuitenkaan käynyt. :) Radan lopuksi miä kiljuin ilosta ja tietenkin riehutin ja kehuin Keksiä. Keksi on ihan huippu!

Keksi teki luokan ensimmäisen nollan, joten hetken saimme olla ykkösinä, kunnes kaksi jälkeemme tullutta koiraa teki meitä nopeammat nollat. Meidän aika oli n. 42 sekuntia, toiseksi parhailla n. 40 ja parhaalla (muistaakseni) jopa 33 sekuntia, eli siitä vauhdista me olimme kaukana ja lopullinen sijoituksemme siis 3. Se ei kuitenkaan vähentänyt riemuani, saatuani ensimmäisen nousunollani lähes vuosi sen jälkeen, kun nousimme kakkosluokkaan. Olo on kaikkiaan kuin Hangon Keksillä. :)

Ei kommentteja: