sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Treenejen vetoa ja treenausta

Tänään miä vedin kkh:n arkitottista, meillä oli ensimmäisen jakson toinen kerta. Vuorossa oli hihnakävelyä, kontaktikävelyn alkeita ja ohitustreeniä. Keksi tuli mukaan, koska mein omat möllitoko treenit on (yleensä) heti arkitottiksen jälkeen. Tänään kouluttajat olivat kuitenkin pätevöitymässä, joten möllitreenit oli tuntia myöhemmin. Jokatapauksessa Keksi toimi demo-koirana, jopa niin hyvin. että oli vaikeata näyttää, miten toimia, kun koira vetää. :)

Arkitottiksen ja möllitokon väliin jäävä aika me käytettiin agilityn palauttamisessa mieleen. Keksi rumautti ensimmäisen riman komeasti alas, liekkö märkä ja liukas alusta ensin vaikutti niin, ettei koira osannut arvioida hyppyä. Nostin riman ja jatkettiin treeniä. Toista kertaa ei kyllä kolissut riman rima. Miä otin keppi ja kontaktitreeniä. Keppejä otettiin niin, että keppejen päässä oli hypyt, ensin suorassa linjassa ja muutamien onnistuneiden treenien jälkeen vaihdoin kulmia niin, että niistä tuli haastavampia, n. 45 asteen kulmia molemmista suunnista ja molemmilta puolilta. Treenit meni hyvin, pääsin molemmilta puolilta ja vaikeistakin kulmista menemään keppejen puoleen väliin ottamaan Keksiä vastaan ja se kesti myös hyvin vedätyksen kepeillä niin, että juoksin muutamia metrejä sen edellä. Seuraavaksi pitää kiinnittää huomiota irtoamiseen, tässä tarvitaan ainakin aluksi avustajaa keppejen päähän palkkaamaan (tai palkkaa vahtimaan).

Me otettiin myös kontaktia. Alasmeno oli vähän hitaanlainen, joten otin sinne target-lautasen, mikä vaikutti selvästi vauhtiin. Se, mikä oli yllättävää, oli se, että Keksi malttoi jäädä seisomaan takajalat kontaktipinnalla odottamaan vapautusta. Tätä miä en ole tiennyt sen osaavan, mutta olen kyllä ajatellut seuraavaksi kiinnittää asiaan huomiota, jotta kontakittreenaukseenkin tulee haastetta.

Möllitokossa tehtiin sivulletuloa, neliötä eteenpäin ja harjoiteltiin pakitusta(takajalkojen käyttöä) pakitusneliötä varten. Lisäksi otettiin paikallaoloa ja luoksetulo kujassa. Sivulletulot on hyvässä vaiheessa, apujen poisjättämiseen pitää kuitenkin kiinnittä yhä huomiota. Paikallaolot on Keksillä oikein hyvät, piiloon en vielä mennyt, mutta kokeilin hyppimistä, juoksemista ja namipussin kaivelua ja koira sen kun jökötti määrätyssä asennossa. (istu tai maahan). Luoksetulo kujassa sujui mallikkaasti, tosin Keksi paineistui hiukan, kun jotkut koirat haukkuivat. Pitää jatkossa ottaa tuota juoksu-luoksetulona, että en jätä sitä olemaan paikalla, että se innostuu ja unohtaa muut koirat.

Kaikkiaan päivä oli oikein palkitseva. Keksi on ihan puhki ja hyvin iloinen, kun se pääsi ajelemaan bussilla ja autolla sekä sai vietää laatuaikaa kahdestaan miun kanssa. :)
Möllitokon kotiläksynä on nyt siis: neliö, pakitus, paikallaolo ja luoksetulot.

Ei kommentteja: