tiistai 22. huhtikuuta 2008

Katselmus + 20.4.08

Umbra oli sunnuntaina Katselmus + :assa Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksessa. Se hillui suurimman intonsa jo parkkipaikalla, joten kehään päästyämme se käyttäytyi todella hienosti. Ensin kehässä oli kaikki koirat ja tuomarit katsoivat koirat yleisesti liikkeessä ja paikallaan seisten. Tämän jälkeen kaikki koirat pääsivät omalla vuorottaan tuomareiden arvosteltavaksi.

Umbran kirjallinen arvostelu:

Tyyppi: Yleisvaikutelma kevyt, älynnyt panna isot korvansa lurppaan, parantaa yleiskuvaa.
Pää: Kevyt, pieni narttumainen pää. Toivois pikkuisen enemmän kuonoon massaa. Jotain viehättävää. Yleiskuva sievä.
Rakenne: Kevyt, kuiva ja tyylikäs, suora ja hyvä edestä ja takaa, edestä leveä, takaa hiukan ahdas.
Liikkeet: Liikkuu kauniisti, hiukan ahtaasti takaa.
Turkki: Kaulavillasta näkee, että karvareserviä on.
Luonne: Erinomainen. Istuis Inarin maisemiin.

Umbra sai turkista sinisen ja luonteesta vaaleanpunaisen nauhan, loput olivat kaunis suora punaista väriä. :) Umbra sai myös Lapin leiman.

Virallisen arvostelun lisäksi tuomarit kutsuivat Umbraa niin viehättäväksi otukseksi, eteerikseksi kuin myös lepakkoeläimeksi. He myös sanoivat, että takaraajat ovat aavistuuksen ulkokierteiset, mutta tämä ei haittaa. Tuomarit pitivät myös Umbran liikkeistä.

Kun meidät kutsuttiin loppukehään, olin varma, että me Omituiset emme siellä kauaa happane korvinemme, mutta niin vain kävi, että kehässä kiinnitettiin erityisesti huomiota liikkeisiin ja Umbra yllätti koko kotiyleisön pääsemällä ensin kahdeksan parhaan joukkoon, mistä se rankattiin lopulta neljännelle sijalle.

Kaikkiaan oli hauska päivä. Luna äitiä tuomarit ihailivat niin kovasti liikkeessä, että juuresmuori puuskutti pitkään juostuaan yhä uudestaan ympäri ja ympäri tuomareiden huokaillessa sivulla. Kiitos kaikille mukana olleille seurasta, oli kivaa!

Ei kommentteja: