sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Tokoilua

Tänään oli vuorossa sitten tokoilua koko perheelle Toscaa lukuunottamatta. Läksimme yhdessä matkaan kohti kentää hyvissä ajoin, matkaa tehtiin kävellen ja bussilla. Ensimmäistä kertaa Keksi ja Umbra olivat samaa aikaa bussissa, mutta hyvin tytöt käyttäytyivät, mitä nyt Keksi haukahti muutaman kerran, kun luuli Jyrin ja Umbran jättävän meidät bussiin.

Ensin oli vuorossa arkitottis, minä olin siis vetäjänä ja Umbra miun demo-koirana ja Jyrin treenattavana. Siellä otettiin kontaktikävelyä, sivulletuloa, ruokakupin ohittamista sekä luoksetuloa. Kaikki liikkeet meni Umbralla oiken hyvin, kun ottaa huomioon sen, että se on viimeksi ollut viime syksynä ohjatuissa treeneissä. Myös kaikki ne muut koirat, jotka ovat olleet aktiivisesti kurssilla, olivat kehittyneet kovasti. Miä olin niistäkin tosi ylpeä ja tietenkin itsestäni siinä oheessa. :) Välillä Umbra innostui haukkumaan minun perääni, kun katsoin muiden koirien suorituksia. Lisähaasteena Umbralle oli ryhmässä treenaava lapinkoira poitsu. :) Umbra käyttäytyi tosi hienosti, ei enää jännitä niin paljon kahtena seuraavana viikonloppuna olevat katsemukset. Arkitottiksen loputtua Umbra ja Jyri lähtivät kotiin ja oli miun ja Keksin vuoro treenata.

Meillä oli vuorossa paikallaoloa, seuraamista, toko-hyppy, liikkeestä maahanmeno ja luoksetuloa. Kaatosade ja se, että me oltiin oltu ulkona jo kaksi tuntia haittasi vähän, Keksi istui vastentahtoisesti ja maahan se ei mennyt ollenkaan. Paikallaolo ja seuraaminen sujuivat hyvin. Toko-hyppyä me otettiin ensimmäisen kerran muutaman vuoden tauon jälkeen ja se sujui kohtuullisen hyvin, Keksi pitää vain opettaa seisomaan paremmin käskystä. Maahanmenoa me ei päästy tekemään sään vuoksi, mutta se on yksi Keksin bravuureista, joten en usko, että siinä tulee ongelmia. Luoksetulo meni hyvin, mutta joudun käyttämään siinä vielä paljon apuja. Tästä pääsenkin oikeastaan tärkeinpään kotitehtävämme, mikä oli apujen vähentäminen tutussa ympäristössä. Muita kotitehtäviä siis: seuraaminen käännöksillä, maahanmeno ja luoksetulo. Toko hyppyä pitää myös treenata aina tilaisuuden tullen.


Ei kommentteja: