keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Umbran agitreenit 10.6.

Me oltiin "kuokkimassa" ratatreeneissä. Tehtiin kiertoa molemmilta puolilta, Umbra oli kyllä selvästi tajunnut jutun juonen, oikealta puolelta menikiertäminen jo sujuvasti, vasemmaltakin paremmin kuin edellisenä päivänä, mutta siinä oli vieläkin hakemista.

Tehtiin myös mutkaputkea, joka oli aluksi L:än muodossa ja jota koko ajan käännettin enemmän U:n malliseksi. Putkeen Umbra singahti iloisena ja vauhdilla.

Rengasta me treenattiin myös. Ensin Umbra meni sen kaksi kertaa hyvin, mutta kolmannella yrityksellä sitä alkoi nyppimään jokin eikä se enää suostunut mennä maxi rengasta. Sain myöhemmin avustajan, joka piti Umbraa hihnassa ja miä menin houkuttelemaan sitä läpi. Narupallo sai sen lopulta hyppäämään läpi rengaasta (kevyesti). Pari treenikamua sanoi, että Umbra vedättää välillä miua (mikä pitää varmaan paikkaansa). Toisaalta kyse voi olla siitäkin, että mikään miun tuntema/tietämä lapinkoira ei kestä useita toistoja, tämä pitäisi muistaa. No, maxi rengas meni siis lopulta hyvin ja miun pitää vaan muistaa tehdä varsinkin sillä vain muutama onnistunut toisto per kerta ja lopettaa, kun koira on innokkaimmillaan. Tuohon Umbran vedätykseen, EN MÄ OSAA -juttuun ajattelin reagoida niin, että vien sen aitaan tms. pois tilanteesta hetkeksi ja hetken päästä jatketaan.

Me tehtiin myös muutamia irtoamisharjoituksia aidalla samalla tavalla kun edellisenä päivänä ja lopuksi pussia. Nyt Umbra tuli sieltä läpi jo niin, että kangas oli kokopitkä ja miä laskin se lopussa sen päälle. Seuraavan kerran jatketaan tästä. Pussin kanssa ei ollut mitään ongelmia.

Ei kommentteja: