maanantai 2. kesäkuuta 2008

Umbran agitreenit 2.6.

Tänään oli Umbran agitreenit. Siellä jatkui takaaleikkaus teema, jota viime viikolla oli myös. Nyt takaaleikkaus sujui jo yhdellä esteellä niin, että vetäjä ei ollut palkkaamassa esteen takana vaan palkka tuli miulta. Ekalla kerralla Umbra meni aika kauas (kivaa, koira, joka irtoaa!), mutta jälkimmäisillä se seurasi paremmin miun liikettä tullen hypyn jälkeen mukana. :)

Ohjatusti päästiin myös treenaamaan kontaktien alastuloa. Vetäjän ohjeena oli opettaa nyt ensiksi Umbra takuuvarmaksi istujaksi alastuloille, namien tullessa kädestä, myöhemmin namit voivat olla targetilla, jotta välimatkaa saadaan kasvatettua. Myös kepeillä saatiin ohajausta, niillä Umbralle ei palkaksi riitä namit, jos tarmoa halutaan lisää, kepeillä ohjataan nyt aluksi ihan kädellä, (ikäänkuin kädessä olisi sen lelu) ja onnistuneesta suorituksesta tulee lelupalkkaus. Keppejä tehtiin puolikkailla kepeillä ja tehdään varmaan vielä pitkään, että saadaan paljon toistoja, mutta että palkkaa tulee tiheämmin.

Yksitäisenä esteenä itsenäisesti me otettiin pussia. Ensin otin pussia muutaman kerran puolikkaalla kankaanpituudella ja palkkasin Umbran vetolelulla. Se innostui kuitenkin siitä niin kovasti, että tajuttuaan jutun juonen, se ampaisi alhaalla olevaan täyspitkään pussiin ihan omia aikojaan, tullen siitä läpi itsenäisesti kuin isot koirat konsanaan. Ja saatuaan palkkansa, se ampaisi pussiin läpi vielä kerran kuin näyttääkseen, miten hienosti osaa.

Nyt se on totuttuun tapaa ihan puhki, kuten myös ihmisensä. :)

1 kommentti:

sosuka kirjoitti...

Hauska. ;) Erityisen jännä seurata, kun mammakoiran kanssa säädetään samoja juttuja agilityn tiimoilla (vaikka onhan Lunalla sentään ihan pikkuisen etumatkaa). Iloisen ja pätevän kuuloista menoa!

Tänään meilläkin oli Lunan kanssa pussi, täyspitkänä sekin osasi sen hyvin nopeasti tehdä, vaikka edelleen otetaan sitä yksittäisenä. Hirmu varmasti mamma suorittaa, vaikkei sillä sellaista turbovaihdetta olekaan - ainakaan vielä...