tiistai 24. kesäkuuta 2008

Umbran agitreenit 24.6.

Me mentiin Umbran kanssa eilen ratatreeneihin treenaamaan. Maanantaina me ei päästy, koska miä olin ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen ratastamassa.

Ennen varsinaisten treenejen alkamista miä otin Umbran kanssa maxirengasta, joka meni ongelmitta sekä puomia. Otin puomia toista kertaa niin, että Umbra oli vapaana. Kun joitakin viikkoja sitten otin sitä niin, että Umbra oli vapaana, se näytti jännittävän jotain, joten olen treenannut puomia kytkettynä, jotta sen oikea suoritustapa sekä suoritusvarmuus tulisi Umbralle tutuksi. Näissä treeneissä päätin kuitenkin kokeilla puomia vapaana, ja Umbra meni puomin tosi hyvin vapaana, vauhdikkaasti kuin mikä, juoksemaan jouduin. :). Kuten viime viikon treeneissä huomattiin, se myös hakee itsenäisesti istumaan kontaktille, näin myös tänään. :)

Treeneissä ei ollut tungosta, kesälomien alkamiset ja sää varmaan verotti porukkaa. Otettiin muutamia ohjausharjoituksia. Me otettiin Umbran kanssa neljän aidan suoraa. Miä olin hukassa, en käskyttänyt koiraa ajoissa (Käskytin sitä kuin Keksiä, joka on hitaampi) ja toisaalta odotin siltä liikaa. Tämä ikuisuusongelma, kun treenaa toista koiraa. Ei tosin varmaan ole konkareille niin suuri ongelma kuin minulle, joka treenaa tosissaan vasta toista koiraansa. Saatiin kuitenkin muutaman kerran kolme hyppyä mentyä. Suoria pitää treenata lisää Umbran kanssa.

Otetiin myös loivaa kahden aidan kaarrosta jonka jatkona oli puomi. Tämä harjoitus meni hyvin. :)

Tämän jälkeen otettiin ohjaustreeniä, johon tuli valssi. Tässä miun ohjaus takkusi taas, mutta saatiin se menemään lopulta ok. Miun pitää vaan muistaa palkata Umbra jokaisesta toistosta, Keksiä en välttämättä palkkaa, jos tehdään kämmi ja se ei ole suoranaisesti miun virheestä johtuva. Umbran kanssa kaikki virheet ovat toistaiseksi miun, koska se ei vielä osaa niin paljon, miun pitää ohjata sitä tarkemmin ja pidemmälle kaarteisiin.

Tän harjoituksen innoittamana miä treenaisn vielä valssia hiukan. Huomattiin, että Umbra alkaa vaatimaan palkkaa yhden-kahden esteen jälkeen, joten miun pitää hiukan venyttää palkkaamista, käyttää palkkana randomina myös nameja ja alkaa ottamaan sen kanssa joka treenissä 2-4 esteen, meidän tasoisia ohjausharjoituksia. Saatiin kuitenkin muutamat hyvät toistot tehtyä.

Kaikkiaan treenit oli hyvät, vaikka välillä meinaa epäusko iskeä: tiedän miten pitäisi toimia, mutta en tee niin, koska Keksin ohjaus on niin juurtunut miuhun. Oli kuitenkin tosi hyvä huomata, että Umbran kanssa voi ja pitääkin alkaa ottamaan enemmän näitä muutaman esteen harjoituksia, yksittäisten esteiden treeneihinkin voi ottaa toista kaveriksi. Sain ohjeen mm. alkaa ottamaan puomin jälkeen hyppyä -> rata/työt jatkuu kontaktinkin jälkeen.

Treenien jälkeen Umbra olikin sitten ihan puhki, kun se ennen niitä oli esitellyt meillä olleille vieraille kaikki temppunsa (siis itsestään), mm. retuuttanut koirien tyynyjä. Näin sen pienen eläimen energian saa hyvin kanavoitua. :)


Ei kommentteja: