sunnuntai 9. marraskuuta 2008

8.11. Agikisat Lohjalla

Oltiin eilen agilitykisoissa Lohjalla. Meillä oli Keksin kanssa kaksi starttia, toinen hypärillä ja toinen agiradalla. Hypärin tuomaroi Kari Jalonen ja peruvääntöä tuomariharjoittelija Anne Viitanen. Kisoissa oli paljon koirakoita, medejä oli hypärillä 24 ja agiradalla 26 (- peruutukset).

Hyppyrata sujui hienosti, vaikealla keppikulmalla koira meinasi karata käsistä, mutta sain kuin sainkin ohjattua sen oikein, muuten rata meni hienosti. Lukuunottamatta sitä tosiasiaa, että eräs kulki ekan radan nenä maassa, maksaen meille kallisarvoisia sekunteja. Kolme kertaa vauhti tyssäsi täysin, mutta kisat olivat siis maneesissa, eikä olla tälläisella pohjalla kisattu pitkiin aikoihin. Tuloksena oli nolla ratavirhettä, ihanneaika 36 s ylittyi 2.43 s, tulos siis 2.43, jolla kiilattiin kuudennelle sijalle. Hyvällä vauhdilla meillä olisi ollut mahkut ehkä just ja just kolmanteen sijaan, mutta viimeinen nousunolla jää vielä odotuttamaan itseään.

Agirata oli hauska, mutta mokia täynnä. Puomin alastulolta otettiin vitonen (näitä kisanomaisia treenejä pitää Keksin kanssa ottaa), yksi rima tippui, kun rata kääntyi suorassa olleen hypyn jälkeen taaksepäin ja miun liike tökkäsi ja kolmas virhe tuli, kun Keksi jäi haistelemaan ihania hevosenhajuja putken suulle, mistä tuli kielto. Jälkimmäinen rata sujui kyllä ensimmäistä vauhdikkaammin, tätä yhtä haistelua lukuunottamatta, kun juoksin vaan alusta asti niin lujaa, ettei Keksi kerinnyt haistelemaan, hiukan tuli silti yliaikaa, radan pituus oli n. 190 m, ihanneaika 53 s, mein aika oli 54.88. Eli hiukkasen yliaikaa tälläkin, varmasti haistelussa meni parisen sekuntia.

Kaikkiaan kivat kisat. Harmittamaan jäi vain se, että jälkimmäisellä radalla tuli vain yksi nolla, joten niitä sijoitusnollia olisi ollut tarjolla, jos kaikki olisi mennyt nappiin. Eilisen parasta antia oli se, että miua ei jännittänyt yhtään ja ohjaus sujui melko hyvin. Innolla jäädään odottamaan seuraavia kisoja!

Ei kommentteja: