sunnuntai 30. marraskuuta 2008

31.11. Agitreenit.

Treenattiin sylikäännöstä ja vekkiä. Lisäksi yksittäisinä esteinä, yllätys yllätys - keppejä ja kontaktiesteitä. Miulla oli molemmat koirat mukana.

Keksi:

Sylikäännös treeni sujui hyvin, muutamia viboja pääsi tulemaan, mutta muuten meni hyvin. Otettiin aika monta toistoa, harjoitus koostui n. 25:stä aidasta, joten hyppyjä tuli monta. Loppua kohden Keksin ponnistusvoima ehtyi ja hyppääminen tuli jähmeämmäksi ja yksi rima tippui. Aluksi se kuitenkin hyppäsi kevyesti ja hyvin, vaikka hypyt olivat osittain jopa medien tapissa. HYVÄ KEKSI! Vekki-treeni sujui myös hyvin, ei mitään ihmeellistä. Kepeillä tehtiin vauhtia namilautasella, tutusti ne menivät oikein hyvin. Otettiin myös keinua. Hallin keinu oli Keksille uusi, joten panostin erityisesti siihen, että se ei hiipisi sinne, vaan tekisi sen ihan täpöllä. Keksillä kun on silloin tällöin kisoissa ollut tapana hiipiä etsimään keinulta se kallistuskohta.

Umbra:

Aluksi otin Umbran kanssa tassukosketuksella puomin alastuloa ja se sujui oikein hyvin. Plikka on saanut jutun juonesta kiinni! Otettiin myös "kuivaharjoitteluna" muutamia ylösmenoja. Pian me päästään kokeilemaan puomia kokonaisuudessaan.

Toista kertaa hallilla treenannut Umbra ihmetteli vieläkin uutta paikkaa.Pää hiessä sai omistaja motivoida koiraa: Umbra leikkii yleensä millä vain ja missä vain, nyt se ei innostunut kuten tavallisesti. Sen vuoksi sylikäännös treeni sujui tahmeasti, taisi tulla liikaa toistojakin tehtyä. Itse sylikäännös sujui kyllä, mutta kaikkiaan olisi saanut olla enemmän intoa.

Pähkäiltyäni tätä hetken ja treenattuani Keksiä välissä, leikitin Umbraa ihan kunnolla, keskityin vain siihen, että saan sen leikkimään, oikeasti ihan taistelemaan lelusta eli kierroksia ylös. Kun Umbra oli into piukeana leikkinyt hyvän tovin, otettiin ihan helppoja suoria ja putkea ja intoa oli taas. Mitä tästä opimme: Umbran treenien pitää toistaiseksi olla helpompia ja kaikki lähtee siitä, että miä saan sen leikkimään. Noh, jotain ihan uuttakin opittiin - Umbra nimittäin meni ensimmäistä kertaa A:n vapaana. Otettiin sitä ensin muutaman kerran kytkettynä, että homma muistuu mieleen ja sen jälkeen otin Umbran vapaaksi ja sinne se kipusi kapusi A:n päälle ja teki vielä ihan luonnostaan hienon two on two off- kontaktin joka kerta. :) Taitava himpula.

Ei kommentteja: