maanantai 12. tammikuuta 2009

11.1. Agitreenit

Eilisissä treenilöissä olivat mukana molemmat koirat. Ohjelmassa oli kontaktejen tsekki - kaikki koirakot näyttivät, missä vaiheessa kontaktit ovat tai miten ne menevät ja sitten mietitiin hyvät ja huonot puolet sekä se, miten siitä eteenpäin.

Umbran kanssa ylösmenokontakti toimii tassukosketuksella tosi hyvin - alastulokontakti on vielä epävarmempi. Umbra kyllä ottaa kontaktipinnan, mutta maton koskeminen unohtui muutaman kerran tai se tapahtui tuurilla enemmän kuin oikean yrityksen kautta. Umbra sai miut kyllä nauramaan, kun se muutaman kerran oikein hyppäsi sellaisen myyrästys hypyn koskettaakseen kosketusalustaa. :)

Nyt vaan reilusti treeniä, erityisesti alastulolle. Alasmenolle miä sain ohjeeksi jättäytyä hiukan koiran jälkeen, että se saisi itse keksiä oikean suoritustavan ja muutenkin rauhoittaa omaa ohjausta sillä kohdalla ja ylösmenolla (muistaakseni) neuvottiin menemään hiukan koiran edelle. Tää miun pitää vielä tarkastaa. A-lle Umbra tarvii vielä paljon toistoja, mutta sinne se menee tosi iloisesti. Kontaktialustaa pitää vaan vahvistaa myös sille paremmin.

Keksillä kontaktit meni hyvin namilautasen kanssa, kuten olettaa saattaakin. Sen jälkeen otettiin toisto ilman namilautasia ja ainakin eilisissä treeneissä sille toimi se, että miä juoksin rinnalla käskyttäen sitä koskemaan kontaktipintaa. Tän kun saisi vielä kisoissa toimimaan paremmin. Sain ohjeeksi kokeilla kisatilanteissa yhden-kaksi kontaktia namilautasella ennen starttia, jospa se saisi Keksin hiukan etsimään namilautasta radalta ja hidastamaan näin ollen vauhtia. Pitää kokeilla seuraavissa kisoissa.

Ohjaustreeninä meillä oli aika simppeli ohjauskuvio, jossa oli paikkoja valsseille ja puolivalsseille, tosin tekipä jotkut sinne sylkkäreitäkin. Näissä treeneissä kuvattiin möllikoirakot, ensi viikolla kuvataan kisaavat. Tämä harjoitus meni Keksin kanssa muute hyvin, mutta ekalla yrityksellä se teki laajan kaarroksen kohdassa, jossa piti suoraan edessä olevan esteen sijaan tulla viereiselle esteelle. Toisella yrityksellä kokeilin vastaisella kädellä ohjaamista ja se toimi aika hyvin, tosin Keksi oli voinut jo oppia radankin. Muuten ei ole valittamista, Keksi kulki reippaasti ja iloisesti. Sain kyllä ohjeen kiinnittä huomiota miun käskyjen oikea-aikaisuuteen, ainakin eilisissä treeneissä ne tuli myöhässä.

Umbran kanssa tehtiin treeni helpotettuna ihan perus U-kaareiksi. Parin esteen ohi se tuli miun mukana, mutta jatkettiin vain matkaa - ongelma on yhä vieläkin se, että miä ennakoin liikaa ja en vie sitä tarpeeksi pitkälle vaan kuvittelen sen lukinneen esteen, vaikkei se vielä ole sitä tehnyt. Eli miun pitää viedä sitä pidemmälle.

Kivat treenit.

Ei kommentteja: