tiistai 22. syyskuuta 2009

Circuit-trainingiä Umbralle

Umbran eilisissä agilitytreeneissä oli circuit-trainingiä. Pisteitä oli lähes yhtä monta kuin koirakoita, vain yksi koirakko aina vuorollaan oli lepo-/leikkipisteessä.

Pisteiden teemat olivat: irtoaminen putkelle, putki-puomi - ansa, sivusuuntainen irtoaminen, lähtö (odottaminen ja nopea startti), keinulle vienti, keppikulmat, neliö (takaakierrot ja välistävedot) ja vekki A:lle. Keppikulma treenin asemesta miä otin ihan vaan keppejä kuin myös keinulle viennissä otin pelkkää keinua.

Treenit sujuivat hyvin. Putkelle Umbra irtosi tosi hienosti miun ohjatessa oikealta puolelta, mutta toiselta puolelta se jäi kysymään - tähän paljon treeniä.

Puomi-putki - ansassa Umbra meni tosi iloisesti ja innokkaasti putkeen, puomille menoa se ensin vähän jännitti. Tämäkin alkoi sujumaan kuitenkin ihan jees ja puomilla oli vauhtiakin hiukan enemmän kuin aikaisemmin.

Sivusuuntainen irtoaminen yllätti miut positiivisesti - Umbra irtosi tosi hyvin ja miä pystyin olemaan parhaimmillaan kolmen-neljän metrin päässä siitä. JEI!

Lähtötreenissä ei ollut ongelmia, vaikka siinä oli kolme aitaa ja menin sen kolmannenkin taakse. Umbra odotti hienosti, mutta lähti kuitenkin liikkeelle hyvin luvasta. Tässä kohdassa sen piti vähän haukkua viereisen siirtolapuutarhan puolella meidän touhuja tarkkailleelle naiselle. Miun pien vahtikoira.

Kepeillä ei ollut isompia ongelmia, sain neuvoksi jatkossa kokeilla jäädä kauemmaksi kepeistä sivusuunnassa.

Keinu sujuu tosi hienosti ja iloisesti, sitä en voi liikaa hehkuttaa, miten hyvä se nyt on.

Neliöön saatiin kunnon vimmaa lainatulla karvalelulla. Sekä välistäveto että takaakierto sujuivat mallikkaasti molempiin suuntiin.

A:lla otettiin ihan pelkästään sitä itseään ja ihmeteltiin vierressä pomppinutta sammakkoa. :) A sujuu hyvin, alastulon kosketus oli varma. Ylöstulolta jätän pysäytyksen varmaan kokonaan pois ainakin A:lta, koska Umbra tarttee sinne kipuamiseen enemmän vauhtia.

Ei kommentteja: