tiistai 15. syyskuuta 2009

Umbra kiitää

Eilen oli taas Umbran vuora treenata agia. Treeneissä oli ohjattuna treeninä keppikulmia, itsenäisenä vientejä keinulle ja puomi-putki - ansa. Helpotin kaikkia treenejä Umbralle reilulla kädellä. Puomi-putki - ansaa en itseasiassa ottanut edes, kun alkoi olemaan pimeää ja kosteaa.

Keinua miä otin ihan pelkästään, nyt Umbra meni ensimmäisiä kertoja keinua niin, ettei kummassakaan päässä ollut pöytää. Ja kärsivällinen treenaus on tuottanut tulosta. Olinhan joskus kyllä koittanut keinua sellaisenaan ja se oli Umbrasta jännä, minkä takia se hidasteli keinulla. Jatkoin siis keinun opettamista niin, että erikseen rämäytys ja nopea kiipeäminen. Kun nämä olivat kunnossa, otin ylösmenoon minipöydän ja alastuloon maksipöydän. Kun tämä puolestaan sujui iloisesti ja vauhdilla, poistin minipöydän ylösmenosta. Seuraava vaihe oli siirtää minipöytä alastuloon maksipöydän sijaan. Ja eilen siis otin pöydän kokonaan pois ja Umbra meni keinun kokonaan vapaana, iloisesti ja vauhdilla. JEE! Nyt vaan paljon toistoja. :)

Keinun ympärillä olleilla aidoilla miä vedin vauhtisuoraa ja vauhtirinkulaa. Ja Umbra suorastaan kiisi, miulla oli tekeimistä pysyä vauhdissa mukana. Rimat oli medi-korkeudessa, mutta Umbran vauhti ja pomput näytti niin hyvältä, että pian voidaan taas ottaa maksihyppyjä, ainakin matalia sellaisia.

Keppejä otin yhden aidan takaa ja ne sujuivat ihan hyvin, oikealta puolelta ohjattuna oli jotenkin vaikeampaa. Paljon siis vaan keppikulmien treenaamista meille.