maanantai 9. kesäkuuta 2008

Umbran agitreenit 9.6.

Tänään me treenattiin vetäjien johdolla irtoamista ja kiertämistä. Ohjaajalla oli vaikeuksia, koiralla ei niinkään.

Irtoamista treenattiin niin, että lelu vietiin ensin yhden esteen taakse ja miun oli tarkoitus kisata Umbran kanssa siitä, kumpi saa sen; jos miä saan, miä leikin sillä, mutta Umbra ei ja jos Umbra ehtii ensin, se saa leikkiä. Umbra irtosi hyvin lelulle, muutaman kerran se pääsi kiertämään aidan, mutta periaatteessa se innostui ja osasi hyvin. Miulla oli vaikeuksia muistaa yrittää tosissaan tavoitella lelua Umbralta. Myös käskyt unohtuivat jossain vaiheessa, kun olin niin keskittynyt lelulle juoksemiseen. Otettiin tätä samaa kahden esteen kanssa myös, Umbra irtoaa hyvin, pitää yrittää vaalia sitä. :)

Kiertämistä treenattiin yhdellä esteellä, kun kahden esteen treeni oli meille liian vaikea vielä. Koitettiin, mutta kun meni tökkimiseksi, otettiin helpotusta ja otettiin samaa asiaa yhdellä esteellä. Umbra ymmärsi jutun juonen ja teki molemmilta puolilta muutamia onnistuneita toistoja. Mulle oli vaikeampi puoli ohjata se, että koira oli vasemmalla puolella. Ensi kerralla sitten vahvistetaan tätä.

Yksittäisinä esteinä me otettiin tänään putkea ja keppejä. Putkea otettiin ekaksi suorana, koska Uu on jostain syystä vierastanut kaarella olevia putkia. Ja pikkuhiljaa käänsin putkea mutkalle, hienostihan se Umbra tällä taktiikalla sinne meni. (Menipä se yhteen ihan U:n mallisena olevaan putkeenkin omia aikojaan, kun kiertotreenin yhteydessä oli muille sellainen osana harjoitusta.)

Keppejä otettiin 3 x 6 sarjoissa. Eli meillä oli kolmet kuuden sarjan kepit kentällä, noin metrin välein. Tää oli siitä kiva treeni, että siinä sai kokonaisten keppejen tekemisen tunnelmaa, mutta pääsi kuitenkin palkkaamaan koiraa keppejen väleissä. Umbra meni kepit tosi hyvin, tosin miä ohjaan sitä voimakkaasti vieläkin kädellä, mutta oma rintamasuunta on eteenpäin. Tehtiin muutamia toistoja molemmilta puolilta, puolivammaa Umbralla ei ole ja tuossa treenissä olin havaitsevinani, että se osasi aavistuksen verran jo katsoa sisäänmenoja itsekkin.

Hyvät treenit, huomenna me mennään Umbran kanssa ehkä kuokkimaan Keksin ratatreeneihin . Voisin ainakin treenata tuota kiertoa ja mutka-putkia sekä ehkä sitä pussia ja/ tai pituutta.

2 kommenttia:

sosuka kirjoitti...

Ai hitsi! Täytyy kyllä, jahka jossain vaiheessa taas eksyn pk-seudulle, käydä agikentällä vetämäsä pienet yhteistreeit. Haluaisi jo kovasti nähdä ominkin silmin miten pätevä Uu on. Kuulostaa ainakin hyvältä. :D

Katja kirjoitti...

Mennään vaan, se olisi tosi kivaa! Pääsisit näkemään mitä lörppis osaa. :)