sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Keksin toinen kakkosluokan nousunolla!

Me oltiin tänään agiliitelemässä Kirkkonummella. Tuomarina oli Ritva Herrala, mutta radan suunnitteli ja arvosteli tuomariharjoittelija. (Nimeä ei löytynyt netistä, mieshenkilö oli kyseessä.)

Lämmittelin Keksiä paremmin kuin koskaan, viime viikosta säikähtäneenä. Me käytiin parikin kävelylenkkiä ja juostiin spurtteja ja sen lisäksi miä vielä taivutin sitä kevyesti. Mitään ongelmia ei ollut, vaikka rimat olivat medien toiseksi ylimmässä kannattimessa. Miä myös jäähdyttelin Keksin tosi huolella ja hartaudella.

Rata oli hauska. Ykkösten rata käännettiin ympäri ja sitä säädettiin hiukan ja se oli siinä. Radalla oli muutama tarkkuutta vaativa paikka: kepit olivat heti ensimmäisen hypyn jälkeen, pituudelle mentiin puomin alla olevasta putkesta, A:n alla olevaan putkeen piti mennä kahdesti (tosin kulmat olivat sen verran helppoja, että Keksi ei yrittänytkään A:lle. Ja tietenkin näitä on treenailtu aika paljon kevään aikana.) Myös A:n alla oleva putkien toisen suorittamisen jälkeen piti olla tikkana paikalla näyttämässä seuraavaa hyppyä.

Miua jännitti ihan sika paljon, mikä kyllä aiheuttaa sen, että miusta tuntuu, että jaloissa olisi sementtiä. Rata meni kohtuullisen sujuvasti, tuossa viimeisessä vaikeaksi mainitsemassani kohdassa vauhti tökkäsi, mutta onneksi rimat pysyivät ylhäällä. En ollut varma vielä maalissakaan, että oliko ratavirheitä tullut, olin kuulevinani josskin tiukassa paikassa kolinaa, mutta ilmeisesti Keksi vain hipaisi rimaa. Ihanneaika oli 45 s, meidän ajaksi tuli 45,33 s.

Lukiessani tuloksia taululta, en ollut uskoa silmiäni: me saatiin luokan ainut nolla ja onneksi yliaikaa oli vain hitunen. Se tarkoitti sitä, että vuoden tauon jälkeen saatiin kuvainnollisesti "kiivetä" ensimmäiselle palkintopallille. Siellä otimme vastaan runsaat palkinnot, aploodit ja erittäin tyytyväisenä tuomarin ojentaman kilpailukirjan, johon tuloksemme oli kirjattu. :)

Meidän luokassa oli vain 7 koiraa, mutta se ei vähennä tippaakaan miun riemua lopputuloksesta. Koirien vähyys johtunee siitä, että kisat olivat kaksipäiväiset ja eilen oli ollut n. 2-3 kertaa enemmän koiria mukana. Kirkkonummen kisat ovat perinteisesti olleet lauantaisin, mutta meillä oli eilen yhdistyksen talkoot. Keksi oli kuitenkin ainut nollan saanut medi, luokassa ei tullut edes vitosia, vaan seuraavaksi parhaalla oli 10 ratavirhettä. Keksi sai palkinnoksi herkkuja. Nyt se nukkuu, eikä se tainnut tajuta miun höpötystä maalissa:" Siä oot maailman paras koira!"

Ja heti perään lisäys, että niin on Tosca ja Umbrakin, mutta tänään oli Keksin päivä. :)

Ei kommentteja: