sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Umbra treenaa agia.

Umbralla oli tänään taas vuorostaan treenipäivä. Jyrin kanssa ne olivat tehneet paikallaoloa, hihnakävelyä, sivulletuloa ja istumista sekä kontaktitreeniä. Lopuksi ne ottivat vielä muutamia luoksetuloja. Treenit sujuivat hyvin ja Jyrin mielestä Umbra on jo sopivan välinpitämätön treenikavereita kohtaan yrittämättä hieroa tuttavuutta niiden kanssa. Työskentely sujuu sen vuoksi hyvin.

Agitreeneissä me otettiin Umbran kanssa irtoamista yhdellä esteellä, niin että lelu oli palkkana. Renkaan kanssa tehtiin myös hommia, maksirengas tuntuu vieläkin oudolta Umbrasta, mutta palkkasin sitä rengaan läpi, renkaan koskettamisesta ja tassujen nostamisesta renkaalle. Mini/medi renkaasta Umbra menee viuhuten läpi.

Päästiinpä me hiukan jo treenaamaan ohjauskuvioitakin vetäjän johdolla. Ensin vaan "heitin" Umbran aidalle ja palkkasin sen, kun se kiersi miun luokse, palkka tuli "heitto" kädestä. Tätä tehtiin molemmilta puolilta. Sen jälkeen tehtiin samaa juttua niin, että miä heitin Umbran aidalle toisella kädellä ja vaihdoin kättä ja palkkasin sen toisella kädellä. Tätä tehtiin myös molemmin puolin. Sen jälkeen tehtiin niin, että miä heitin pallon pitkälle pari kertaa, minkä jälkeen tehtiin kahden esteen "serpentiini", tai sen alku. Heitin Umbran esteen yli ja otin sen vastaan toisen takaa vastaisella kädellä. (Eli periaatteessa yksinkertainen valssi.) :) Ja Umbra osasi! Tai me osattiin. Vähän olin ylpeä.

Otettiin vielä pituutta. Ensin kolmella palikalla, sen jälkeen neljällä ja lopuksi kaikilla viidellä, välit tosin olivat pienet. Kolmen yli Umbra meni leikiten paloihin koskematta kuin myös neljän. Kun mukaan tuli viiden pala, Umbra otti tukea pituudesta, mutta otin enemmän vauhtia ja niin vain tiitinen hyppäsi piiiiiitkän pituuden yli koskematta siihen. Palkkasin Umbran heittämällä narupalloa ja vaihtokauppana käytin nameja. Muina palkkoina oli myös tennispallo ja pehmolelu.

Läksimme treeneistä kahdeksann jälkeen, koska Umbra alkoi väsymään. Kivaa oli ja hurjalta tuntuu vauhti, jolla Umbra oppii. On tosi hauskaa seurata sen kehittymistä.

Ei kommentteja: