tiistai 5. elokuuta 2008

Umbran agitreenit 4.7.

Umbran ryhmällä alkoi taas ohjatut treenit. Ohjelmassa oli haltuunottoa ja esteiden kiertämistä sivusta ja takaa. Jälleen kerran miä törmäsin siihen, että Umbraa ei voi ohjata kuten Keksiä. Mitenköhän sitä oppisi ohjaamaan näin erityyppistä koiraa...Eipä siihen kai auta kuin harjoittelu.

Ohjattuna treeninä oli kuuden hypyn haltuunotto treeni, joka oli aikamoista kieputusta. Miä jaoin harjoituksen kahteen osaan. Ensimmäinen osa, jossa tehtiin tiukka käätö siivekkeen ympäri sujui kohtuu nopeasti. Toinen osa, jossa oli kaksi esteen esteen sivusta tai takaa kiertoa meni jauhamiseksi, koska Umbra keksi ensimmäistä kertaa, että aitoja voi myös alittaa ja kiihtyi niin, ettei malttanut enää keskittyä. Tiputettiin rimat alemmas ja saatiin lopulta kuvio kulkemaan. Anne (meidän vetäjä) sanoi, että tällaisissa tilanteissa, kun koira menee kierroksille, miun pitää vaan opetella hengittämään ja rauhoittaa tilanne. Tässäpä vasta haastetta, kun miä oon itsekin sellainen kuumakalle. Umbra kiihtyy myös helposti, joten me ollaan ainakin tosi tulinen koirakko. :)

Itsenäisenä treeninä oli keppikulmien opettelua, me treenattiin Umbran kanssa ihan vaan keppejä kuudella kepillä. Ne ovat kyllä menneet eteenpäin, vauhtia ja intoakin alkaa olla ja apuja Umbra tarvitsee keppejen sisällä olleessaan aika vähän, sisäänmenoa pitää vahvistaa.

Toinen itsenäinen harjoitus oli ohjausharjoitus, jossa etsittiin itselle ja koiralle sopivia ohjauslinjoja ja kuvioita, mukana oli myös takaakiertoa. Tämä me saatiin sujumaan hyvin, eikä Umbra onneksi yrittänyt tässä harjoituksessa enää mennä alta. Takaakiertokin alkoi selvästi hahmottumaan sille muutaman toiston jälkeen.

Me otettiin myös keinua. Tehtiin sitä niin, että Umbra oli valjaissa ja miä pehmensin vähän alastuloa. Se alkoikin sujumaan ja Umbra uskaltautui kiipeämään keinulle hiukan itsenäisemmin ja reippaammin. Kohta on pelottavan keinunkin selkä taitettu. :)

2 kommenttia:

sosuka kirjoitti...

Te ootte Uun kanssa jo tosi pitkällä, se ei kuulosta todellakaan enää mitään esteiden opettelua, vaan ihan kunnon agilitylta! :D

Juuri tulin Lunan treeneistä ja mammassakin oli vauhtia kuin pienessä kylässä (Lunaksi siis), rimat oli roimasti alempana (40-45cm) ja tämä selkeästi lisää intoa ja vauhtia. Sehän meni jo vallan pätevästi, kepitkin meni vauhdilla kuin ihan vahingossa, ei kerinnyt edes tajuta olla epävarmana, kun meni niin hienosti. :D 9-10 esteen sarjat meni yllättävänkin hyvin.

Katja kirjoitti...

Hyvä, että Lunskikin on päässyt agilityn makuun. :) Eihän sen välttis tarttee korkeita hyppyjä hyppiäkkään (ellei kisoihin meninaa mennä, matalilla hypyillä sekin pääsee vauhtiin. :)

Umbran kanssa ollaan ihan hyvässä vauhdissa ja uskon, että esteiden alittelukin menee ohi, kun Umbralle karttuu taitoa ja oikeita lihaksia ja mulle taitoa ohjata just tuota raketti-spagettia. :)